Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här slutar spåren efter gängmördarna

Tio meter höga lågor reste sig över träden i Gökhemskogen där en av mördarnas misstänkta flyktbil brändes upp.
Foto: Linda Färnevik/Rädda Gökhemskogen
Tio meter höga lågor reste sig över träden i Gökhemskogen där en av mördarnas misstänkta flyktbil brändes upp.
Foto: Linda Färnevik/Rädda Gökhemskogen
Jenny Karlsson är åklagare i Skövde och leder förundersökningen där två män nu misstänks för inblandning.
Foto: HENRIK JANSSON

En dryg timme efter mordet på en tidigare Hells Angels-medlem i Lidköping i söndagskväll brann en Audi i Gökhemskogen i Falköping.

– Det var tio meter höga lågor, säger ett vittne.

Nu kan vi berätta att polisen misstänker att det rör sig om den bil, en ljusgrå eller silverfärgad Audi S6, som mördarna tros ha flytt i efter mordet.

– Vi har uppfattningen att det är den som har brunnit och vi vill ha iakttagelser om den, säger Niklas Lindström, utredare vid grova brott Skaraborg.

Två medlemmar i samma Hells Angels-anknutna mc-klubb misstänks nu för medhjälp till mordet.

Larmet om att det brann i Gökhemskogen norr om Floby i Falköpings kommun kom till SOS Alarm klockan 20.58 på söndagskvällen. 

Flera vittnen hade då sett höga lågor skjuta upp över trädtopparna alldeles invid Riksväg 47 i södergående riktning. 

Bilen som brann i Gökhemskogen var en Audi av större modell, enligt flera vittnen som berättar att det var mycket poliser i området under natten och att platsen spärrades av. 

Redan förmiddagen därpå forslades det som var kvar av bilen i väg av polisens tekniker.

Efterlyst uppgifter om Audi

– Till och med fälgarna hade smält ner på den, säger ett vittne som säger att det bara var tur att branden inte fick ytterligare spridning i de torra markerna.

Sedan tidigare har åklagaren gått ut och efterlyst uppgifter från allmänheten om en Audi S6 som beskrivs som ljusgrå eller silverfärgad, och av 2006 års modell. 

En bil av den typen ska, enligt åklagaren, ha lämnat den mc-lokal där mordet ägde rum vid 20-tiden på söndagskvällen. Flera maskerade män ska ha utfört dådet. 

I utredningen finns det, enligt uppgift till GT, vittnesredogörelser om att bilen skulle ha haft utländska, eventuellt lettiska registreringsskyltar.

– Det är en Audi S6, det är kanske en bil som sticker ut lite för motorintresserade och vi vill få in uppgifter om den, säger Niklas Lindström, utredare vid polisens rotel för grova brott i Skaraborg.

Åklagaren Jenny Karlsson har tidigare bekräftat att Audin tros vara knuten till mordet. Antingen som flyktbil åt mördarna eller någon annan inblandad i händelsen. 

Mordet skedde i Lidköping och bilbranden i en skog utanför Falköping.

Knyts till samma mc-klubb

– Bilen har synts i närheten av platsen där händelsen inträffade. Vi vill få in tips från allmänheten om någon iakttagit den på något sätt i Lidköping med omnejd. Det är intressant om man sett den både före och efter händelsen, har åklagaren Jenny Karlsson tidigare uppgett.

I torsdags häktades en man för medhjälp till mordet. Enligt uppgift pekas han ut som arrangör av det möte som den mördade tidigare Hells Angels-mannen kallades till. Mötet tros ha varit en fälla för att locka honom till sina mördare.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp och kan knytas till en mc-klubb som ingår i Hells Angels-miljön. 

Under torsdagen meddelade åklagarmyndigheten att ytterligare en person sitter anhållen misstänkt för medhjälp till samma mord. Det är en man som även han har kopplingar till samma mc-klubb.

Båda nekar till brott.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.