Här ser man hur delar av taket blåser av från simhallen i Västertorp. Foto: Läsarbild

Här ser man hur delar av taket blåser av från simhallen i Västertorp.

 Foto: Läsarbild

Här blåser delar av taket av från simhallen

Publicerad

Delar av taket har blåst av på sim- och idrottshallen i Västertorp.

Nu har hallen stängts.

– Det blåser väldigt kraftigt. Jag sprang och varnade personalen med en gång när jag såg att taket började lossna, säger Dan Ekström som bor intill.

Ett rejält oväder har dragit in över Sverige. I stora delar av landet har klass 1- och klass 2-varningar utfärdats för snöfall och hårda vindbyar.

I Stockholms län varnar SMHI för "mycket hårda sydliga vindbyar" på cirka 21 meter i sekunden, under onsdagseftermiddagen och -kvällen. Det kommer även att snöa.

Ovädret har märkts av på flera sätt.

Taket lossnat på simhall i Västertorp

I Stockholm har delar av ett tak blåst av på Västertorps sim- och idrottshall. Till följd av det har hallen tvingats stänga.

– Det är en del av papptaket som har blåst av, säger anläggningschefen Thomas Taylor.

 

LÄS MER: Stormen skapar kaos i trafiken i södra Sverige

 

Dan Ekström, 34, bor alldeles intill simhallen. Han såg när taket började blåsa av.

– Jag sprang dit och varnade personalen. Nu har de stängt sim- och idrottshallen, säger han.

Han berättar att det blåser rejält i Västertorp. Han har bland annat sett hur delar av papptaket från simhallen har blåst ner på parkeringarna intill.

Vittnet: "Stuprören har också lossnat"

– Det kommer blåsa av helt i natt men det har inte gått hål rakt igenom taket. Stuprören har också lossnat, säger han.

 

LÄS MER: Trafikkaos i väst – lastbil kraschade

 

Enligt Thomas Taylor vet de inte mycket om händelsen än. När man märkte att delar av papptaket blåste av stängdes hallen. Det var vid 16-tiden.

– Vi stänger anläggningen, ser till att ingen kommer i närheten och väntar på en firma som ska komma hit. Det har gått fort det här, säger han.

Fastighetskontoret i Stockholm har meddelats.

Enligt Taylor är det svårt att säga hur pass stora skadorna är. Det är oklart hur länge hallen kommer att vara stängd.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag