Den 26 juni begravdes Annie - två år efter sin död. Nu hopppas familjen få klarhet i vad som hänt, så de kan tillåtas genomgå en normal sorgeprocess. Foto: Privat
Den 26 juni begravdes Annie - två år efter sin död. Nu hopppas familjen få klarhet i vad som hänt, så de kan tillåtas genomgå en normal sorgeprocess. Foto: Privat

Här begravs Annie - två år efter sin död

Publicerad
Här begravs Annie Börjesson, 30, två år efter sin död.
Men fortfarande gnager ovissheten hos Annies mamma Guje Börjesson om vad som egentligen hände dottern.
- Det är så många mystiska omständigheter som talar för att min dotter inte tog livet av sig, säger mamman Guje Börjesson.
Den 26 juni i år begravdes Annie Börjesson till slut i hemstaden Tibro.
Allt sedan Annie Börjesson hittades död 4 december år 2005 vid en strandkant i Prestwick, Skottland, har hennes kropp legat fryst i hopp om att den ska ge nya ledtrådar och bevis på vad som hände familjen Börjessons dotter och syster.

Sorgeprocess


Men familj kan inte bearbeta sorgen förrän de fått reda på vad som hände med Annie.
- Jag är bara en vanlig mamma från lilla Tibro i Västergötland som inte har tillåtits genomgå en normal sorgeprocess, säger Guje Börjesson.

Fotnot: Följ familjen Börjesson kamp för att utreda Annies död:
www.annierockstar.com

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag