Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här avslöjas influencern: Har fejkat sina resebilder

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Johanna E Olsson är en stor svensk influencer.
Foto: JULIA DANSARIE

Svenska influencern Johanna E Olsson får kritik för att hon photoshoppar sina bilder på Instagram. 

Johanna E Olsson säger själv att hon har gjort det ett flertal gånger, och att hon behöver fina bilder för att kunna göra bra samarbeten med företag. 

– Jag tycker att det här är lite löjligt, folk blir som galna av detta, säger hon i sin Instastory. 

Johanna Olsson är en svensk influencer, som på instagram har nära en halv miljon följare. 

Hon lägger upp bilder på sig själv, sina kläder – och sina resor. Men nu får hon kritik för att lägga upp bilder som inte är äkta. Flera följare reagerar på bilder som föreställer henne i Paris och kommenterar att hon verkar ha klippt in en annan bakgrund. 

https://www.instagram.com/p/BpCMLEGHSnA/?hl=sv&taken-by=johannaeolsson

När Expressen når Johanna E Olsson säger hon att hon inte vill kommentera, utan hänvisar till sin instastory – där hon erkänner att hon redigerat och använt Photoshop för att byta bakgrund på några av bilderna hon lagt upp från en resa till Paris.

– När jag var där var jag verkligen upptagen. Det var under modeveckan, det regnade mycket, men jag måste självklart lägga upp bilder för de kunder som jag gör samarbeten med. Först tog jag en bild men jag tyckte inte att den var så fin. Så jag tog en annan bakgrund och la in. Och ingen märkte det så det var bra, säger hon i filmen.

Hon säger också att det blev en stor grej under onsdagen, när hon la upp bilden när hon har klippt in sig själv på en bro i Paris. 

– Speciellt i Sverige har det här blivit helt galet. Olika magasin vill tala med mig och folk vill flyga in mig så att jag kan tala i tv om mitt ”fejk-resande”. 

Hon säger att det bara handlar om tre bilder från sin resa till Paris och att hon egentligen inte tycker om att göra så. Hon vill inte heller ta bort bilderna, eftersom det inte är möjligt då det handlar om samarbeten med modeföretag. 

Fick kritik för pastabild – åt inte pastan 

I somras fick Johanna E Olsson kritik för en bild hon la upp under en resa till Italien. På bilden sitter hon på en servering och är på väg att äta från en tallrik med pasta. Men pastan åt hon aldrig – till bilden skriver hon att hon och hennes kompis beställde pastan bara för att kunna ta en bild med den. Hon skriver också att hon gav pastan till en hemlös person. 

Nu kommenterar hon bilden på sin instastory. 

– Vi ville verkligen ha den där bilden. Vi åt inte pastan för jag är glutenintolerant och Maja ville inte ha den, men vi gav den till en hemlös person. Men jag menar, jag hade kunnat låtsas som att jag åt den, men jag tyckte det var roligt så jag skrev det i beskrivningen. Uppenbarligen var inte det coolt. 

https://www.instagram.com/p/Bje4wqRH3DA/?hl=sv&taken-by=johannaeolsson

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.