Här avbryts Erna Solbergs båttur – av nakna tyskar

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
De tyska turisterna blev mycket förvånade när de förstod vem de varit nakna inför, menar Solberg.
Foto: Facebook
”Man får zooma in på egen risk”, kommenterar Solberg de bilder hon delat på Facebook.
Foto: Facebook

Under en utflykt till norska Risør fick Erna Solberg, tidigare statsminister, en rejäl nakenchock.

Just som hon var i färd att hoppa ned i en lite motorbåt i hamnen slet ett gäng tyska turister av sig kläderna och hoppade näck ned i vattnet.

I den ljumma torsdagskvällsluften i hamnområdet i norska Risør, längs kusten västerut från Oslo, var landets tidigare statsminister Erna Solberg på besök.

Där skulle hon få kolla in den stiliga trämotorbåten tillhörande länshövding Arne Thomassen från Høyre-partiet, när plötsligt kvällslugnet förbyttes i skrattsalvor och nakenchock.

Just som den före detta statsministern klev ned i båten slet en grupp män på en intilliggande båt av sig kläderna och hoppade i bara mässingen ned i vattnet. De fotografer som hängt med och bevakat Solbergs utflykt bytte raskt fokus från politiker till nudister, vilket norska Dagbladets bilder vittnar om.

Solberg sökte upp dem

Men den tidigare statsministern darrade inte på manschetten utan tog det hela med ro – hon till och med sökte upp nudisterna när de badat färdigt.

”De är på grabbresa från Tyskland till Norge i en härlig segelbåt, och de skrattade mycket när de förstod vem de var nakna inför”, skriver Erna Solberg på Facebook.

”Det var kul att få träffa dem påklädda. Nu ser jag fram emot några härliga dagar i södra Norge”, fortsätter hon.

Erna Solberg bröt mot restriktionerna: ”Trodde att jag gjorde rätt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.