Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är tre positiva besked i dag

Allt fler hjälper sjukvården genom att sy egna munskydd.Foto: JACK TAYLOR/SHUTTERSTOCK / JACK TAYLOR/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Ett begränsat antal personer kunde ta del av en kod som gjorde att de kunde ladda ner ”The Sims” gratis.Foto: Shutterstock / Shutterstock

När allt känns mörkt och tungt kan man behöva några ljusglimtar som tröstar.

Här listar vi några positiva saker i coronatider.

Över en halv miljon vill hjälpa sjukvårdspersonal i Storbritannien

I Storbritannien har över en halv miljon anmält sig för att göra volontärarbete inom sjukvården, rapporterar Sky News.

När man tidigare i veckan gick ut och sa att man gärna såg att volontärer ställde upp för att stötta sjukvården räknade man med ungefär 250 000 personer – nu blev det det dubbla.

Tidigare har det även rapporterats att flera personer som tidigare avslutat sin tjänst inom sjukvården valt att komma tillbaka för att hjälpa till.

Flera syr egna munskydd

I och med rapporter om bristande sjukvårdsmateriel har allt fler nu börjar sy munskydd för att hjälpa sjukhuspersonal.

Bland annat har amerikanska modedesignern Briana Danyele gjort om sitt vardagsrum till en liten syateljé där hon syr munskydd med texten ”We got this!” på.

I Spanien syr ett flertal volontärer omkring 500 munskydd om dagen och i Belgien började en kvinna att sy munskydd och på bara några dagar följde flera hundra personer hennes initiativ för att hjälpa sjukvården, skiver ABC News.

The Sims delade ut gratis spel

Det populära spelet ”The Sims” valde att ge en uppmuntrande present så här i karantäntider.

I ett inlägg på Facebook delade man med sig av en kod som gjorde att personer som använde antingen PC eller Mac kunde ladda ner spelet och även flera expansionspaket helt gratis.

Man meddelade även att det kommer fler gratiskoder till konsoler som Xbox One och Playstation 4.

Missa inte: Nu kan du få notiser med positiva nyheter. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”Glada nyheter”.

Paret gifte sig blixtsnabbt – på grund av corona

Paret skulle sättas i karantän.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.