Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är terroristernas framfart genom London

Foto: STEPHEN LOCK / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: BEN CAWTHRA/REX/SHUTTERSTOCK / BEN CAWTHRA/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: FLORES/LNP/REX/SHUTTERSTOCK / FLORES/LNP/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: DOMINIC LIPINSKI / AP TT NYHETSBYRÅN

Inom åtta minuter från det första larmet hade de tre terroristerna skjutits till döds av brittisk polis. 

Här är deras hänsynslösa framfart genom London.

23.08 svensk tid (22.08 lokal tid) kommer det första larmet om att en vit skåpbil på väg söderut på London Bridge kört in i flera fotgängare längst det populära turistmålet. 

Strax innan larmet ska en knivskuren kvinna ha kommit inspringande på Mudlark pub, bara  meter från bron.

23.10 Två minuter efter det första larmet är polis på plats vid London Bridge. 

De tre gärningsmännen har då hunnit krascha skåpbilen utanför den populära puben The Barrowboy and Banker i det restaurangtäta området Borough Market bara hundra meter från bron.

Beväpnade med knivar springer terroristerna längst Borough high street till slumpvis utvalda barer och restauranger och hugger alla de kommer åt, bland annat en polis som skadas svårt. 

Gärningsmännen fortsätter knivattacken upp på den bartäta gatan Stoney street. 

Vittnen ser männen knivhugga personer vid restaurangerna Brindisa, El Pastor och Black and Blue, och även inne på marknadsplatsen Borough Market. Alla ligger inom en radie av hundra meter. 

Vittnen slår tillbaka mot terroristerna 

Folk i barerna kämpar tillbaka genom att kasta ölglas, flaskor och stolar mot männen.

23.14 Sjukvårdspersonal från London ambulance service kommer fram till platsen.

23.16 Efter en intensiv jakt skjuts de tre misstänkta gärningsmännen till döds av polis utanför Wheatsheaf pub på Stoney street, åtta minuter efter det första larmet.

01.25 Brittisk polis bekräftar att attackerna vid London Bridge och Borough Market är terrordåd.

02.23 Två höga explosioner ska ha hörts i närheten av London Bridge. Ytterligare två explosioner kommer 02.28 och 02.49. Det visar sig handla om kontrollerade explosioner utförda av polisen.

04.49 Sex personer bekräftas vara döda i terrordådet. Polisen bekräftar även att tre manliga misstänkta terrorister skjutits till döds av beväpnad polis. 

 

Efter attackerna i London hyllas nu poliserna på sociala medier för sitt snabba agerande – bland annat av av den brittiske medie- och tv-profilen Piers Morgan.

"Brittiska polisen sköt ihjäl terroristerna efter det första larmet. En otrolig bedrift som räddade oräkneliga liv", skriver han på Twitter.

https://twitter.com/piersmorgan/status/871251294140469248https://twitter.com/EssexPR/status/871279260174036992

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.