Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är Sveriges första öl som innehåller blod

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ölen kommer att kallas för "Ren in blood", en referens till trash metal-bandet Slayers tredje studioalbum "Reign in Blood" från oktober 1986. "En otroligt dålig göteborgsk ordvits", säger Patrik Hellström om namnvalet.
Foto: Privat
Patrik Hellström (trea från vänster) har tagit fram den nya ölen tillsammans med Pontus Enmark, Peter Byström och Albin Stenberg. "Vi har inga pressbilder så vill man ha en bild med alla fyra på får man räkna med en bild där det är bra fart på oss", skriver Patrik Hellström.
Foto: Privat

Blodpudding, blodkorv och nu – blodöl.

Lagern som blandats med renblod kommer att säljas i samband med metal-festivalen House of metal i Umeå.

– Vi tänkte hårdrock, blod: det blir toppen, säger en av bryggarna, Patrik Hellström.

Nästa helg arrangeras den årliga metal-festivalen House of metal i Umeå. Men i år är det inte bara musiken som uppmärksammas.

På festivalen kommer nämligen också Sveriges första blodöl att finnas till försäljning.

– Det var lite blandad giv. Någon tyckte det lät vidrigt, någon tyckte det var en rolig idé, säger en av bryggarna, Patrik Hellström, om reaktionerna efter att bland annat Västerbottens-Kuriren skrev om ölen.

Patrik Hellström har tagit fram den nya ölen tillsammans med Albin Stenberg, Peter Byström och Pontus Enmark. De har tidigare gjort bland annat blåbärsporter och snusöl. Men nu är det alltså en lager blandad med renblod som är deras nya idé.

– Vi gjorde det mest som en rolig grej. Om du tänker dig black metal-band från Norge, eller alla gamla hårdrocksband som WASP, som spelar mycket på scenshow. Då är det ju mycket blod, mycket eld, mycket getter och mystiska symboler. Och renen är ju norrlands svar på en get, säger Patrik Hellström.

"Ren in blood"

Ölen kommer att kallas för "Ren in blood", en referens till trash metal-bandet Slayers tredje studioalbum "Reign in Blood" från oktober 1986.

– En otroligt dålig göteborgsk ordvits, säger Patrik Hellström om namnvalet.

Blodölen kommer att säljas på festivalen House of metal. Patrik Hellström har besökt festivalen ett flertal år och är ett äkta metal-fan.

– Det förmedlar känslor och det är oftast väldigt duktiga instrumentalister och låtskrivare, säger han om musikstilen.

Festivalen arrangeras bland annat av Folkets hus i Umeå och går av stapeln nästa helg. Festivalgeneralen Petra Edström har ännu inte hunnit provsmaka ölen, men säger att hon ser fram emot att göra det.

– Det känns väl inte så farligt, det är ju som att äta blodpudding, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.