Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är svenska företagens skämt på första april

I dag är första april, då passar svenska företag på att luras.
Foto: Shutterstock

Att det är första april har nog få missat.

Dagen till ära passar många svenska företag på att skoja till det lite extra.

SVT

SVT:s aprilskämt rör den populära tv-serien ”Bron”, och mer specifikt den älskade karaktären Saga Norén. På Facebook skriver kanalen att man nu ska få följa Norén i en ny serie ”Ö-bron” som utspelar sig på Öland. 

Det är kanske många som önskar att det här var på riktigt?

https://www.facebook.com/svt/posts/7249304965112029

Telia

Årets aprilskämt från Telia handlar, inte helt oväntat, om uppkoppling. I ett inlägg på Instagram påstår företaget att torkvindor kan påverka din uppkoppling och att ”du genom att kalibrera din torkvinda också kan öka hastigheten och svarstiden på ditt nätverk”.

https://www.instagram.com/p/CbzMm_sMyVd/

Ica

I en video på Instagram påstår Ica att ett nytt sätt att laga mat är genom att endast använda lampan på ugnen – och att tillaga laxen i diskmaskinen. 

https://www.instagram.com/p/CbzFI1QorJc/

Uber Eats

I ett mejlutskick till alla sina kunder deklarerar matleveransföretaget Uber Eats att de numera bannlyser ananas på pizza.

Tyngre

Företaget Tyngre, som säljer kosttillskott på nätet, visar på Instagram upp sin nya produkt: en bearnaisesås med extra protein – första april till ära. 

https://www.instagram.com/p/CbzYyQHNmxB/

Lidl

Mataffären berättar på sitt Instagramkonto att de i dag lanserar något för alla som verkligen älskar Lidl – nämligen en egen parfym, med doft av butiken. Köparen utlovas ”djupa toner av Fairtraderosor, Saskia mango och krispig XXL schnitzel”.

https://www.instagram.com/p/CbzNzFgD5qQ/

Estrella

Chipsföretaget Estrella meddelar på sitt Instagramkonto att Vickningschips numera kommer att heta Vikingchips. Anledningen bakom produktens namnbyte är ”den stora andelen chipskonsumenter” som redan felaktigt kallar produkten för Vikingchips.

https://www.instagram.com/p/CbzcWZjsG97/

McDonald's

Snabbmatsrestaurangen McDonald's  har snappat upp ett beteende – att gäster dippar pommes i mjukglassen. Därför lanserade man en ”mjukglassdipp”. Ännu ett aprilskämt som vissa kanske önskar blev verklighet? 

https://www.instagram.com/p/CbsXX-FK7xh/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.