Här är superstrategen Stefan Sterns nya jobb

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Stefan Stern.
Foto: Erika Berglund

När den S-märkta superstrategen Stefan Stern lämnade partiet för näringslivet blev han snart känd som en framgångsrik lobbyist för vinster i välfärden.

Nu tar han nästa steg - in i affärsvärldens finrum.

Stefan Stern har rekryterats som seniorrådgivare till familjen Wallenbergs maktbolag Investor, kan Expressen.se avslöja i dag.

Den S-märkta strategen Stefan Stern har rekryterats som seniorrådgivare till familjen Wallenbergs maktbolag Investor, kan Expressen.se avslöja i dag. Stern började i Socialdepartementet redan under Ingvar Carlssons budgetsanering, jobbade sedan i statsrådsberedningen när Göran Persson var statsminister och blev därefter Mona Sahlins närmsta man.

Under hennes partiledarskap var Stefan Stern partiets superstrateg. Han satt på tre poster samtidigt: stabschef, biträdande partisekreterare och gruppsekreterare.

Främste lobbyisten

När Stern för ett par år sedan tog steget över till näringslivet och började som senior advisor på PR-gurun Peje Emilssons koncern Magnora, med stora intressen i privat äldreomsorg och friskolor, blev han snart känd som den främste lobbyisten för vinster i välfärden.

Nu tar Stern ett kliv rakt in i näringslivets finrum, när han anställs som senior advisor i familjen Wallenbergs investmentbolag Investor, ett börsnoterat företag som familjen Wallenberg bildade redan 1916 och som kontrollerar stora delar av det svenska näringslivet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.