Fredrik Reinfeldts parti får 31,7 procent - ett tapp på 5,2 procentenheter sedan augusti. Foto: Roger Vikström
Fredrik Reinfeldts parti får 31,7 procent - ett tapp på 5,2 procentenheter sedan augusti.  Foto: Roger Vikström

Här är Reinfeldts nya skräcksiffror

Publicerad
Uppdaterad
Här är siffrorna Reinfeldt inte vill se.
Efter att regeringen presenterat sin höstbudget får Moderaterna nu sina sämsta opinionssiffror på ett år.
Partiet är nu mindre än Socialdemokraterna, enligt en opinionsundersökning som publiceras i Dagens Nyheter på fredagen.
Inte sedan valet i september förra året har Moderaterna haft så låga opinionssiffror som de får i DN/Synovates septembermätning.
Fredrik Reinfeldts parti får 31,7 procent - ett tapp på 5,2 procentenheter sedan augusti.
- Moderaternas nedgång är större än väntat. Den ekonomiska krisen gynnade Moderaterna inledningsvis. Men därefter har regeringen kommit med en budget utan några stora nyheter. Därför har diskussionen mer handlat om att Moderaterna framstår som ett parti som är idétrött, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Synovate, till Dagens Nyheter.

Tappar bland unga

Moderaterna har främst tappat bland unga och arbetare, enligt Dagens Nyheter. Och Socialdemokraterna är nu återigen det största partiet med 34,1 procents väljarstöd.
- S plockar väljare från både M och MP och har ökat i små steg under hela året. Trenden är uppåtgående, säger Nicklas Källebring till Dagens Nyheter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag