Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är offren efter attackerna i Bryssel

31 personer dödades i attackerna i Bryssel.Foto: Laurent Dubrule/EPA/TT
Över 300 skadades och för många är läget fortfarande kritiskt.Foto: Laurent Dubrule/EPA/TT

Två terrorattacker på en timme i Bryssel.

Explosionerna dödade 31 personer och skadade över 300.

Här är de som har bekräftats döda efter attentatet som skakade en hel värld.

Foto: Sociala medier

Sascha Pincowski, 26, Nederländerna

Pincowski befann sig på flygplatsen i Bryssel för att ta flyget hem till New York där hon bodde. Enligt flera amerikanska medier ska hon ha pratat i telefon med sin mamma – när bomben smällde.

 

Foto: Sociala medier

Alexander Pinczowski, 29, Nederländerna

Bror till Sascha Pincowski. Var på flygplatsen tillsammans med sin syster och skulle hem till New York. Under långfredagen bekräftades dödsfallet av USA:s utrikesminister John Kerry.

 

Från sociala medier

Bart Migom, 21, Belgien.

Migom var på väg från Bryssel till Atlanta, USA för att träffa sin flickvän Emily Eisenman, 21. Flickvännen berättar för New York Times att hon fick et sms från Migom under tisdagen där han skrev at han satt på tåget mot flygplatsen Zaventem.

Efter det hörde hon aldrig från honom igen.

 

Foto: Från sociala medier

David Dixon, 51, Storbritannien

Dixon jobbade på ett dataföretag i Bryssel. Kort efter explosionerna på flygplatsen fick han ett sms från familjen som frågade om han var okej. David svarade att allting var bra med honom, sedan gick han på det tunnelbanetåg som sprängdes utav en av självmordsbombarna.

Dödsfallet bekräftas av brittiska myndigheter.

 

Foto: Från sociala medier

Olivier Delespesse, 45, Belgien.

Delespesse brukade aldrig vara sen till jobbet, så när han inte dök upp under tisdagsförmiddagen blev hans kolleger oroliga.

En dag senare fick de veta att Olivier hade dödats i attacken i tunnelbanan, när han var på väg till jobbet.

 

Foto: Från sociala medier

Lépold Hecht, 20, Belgien

Hecht pluggade på universitetet Saint-Louis i Bryssel och ville bli skådespelare. 20-åringens namn var ett av de första som dök upp på listan efter saknade personer. En dag senare stod det klart att han var en av offren efter attentatet i tunnelbanan. Dödsfallet bekräftas av universitetet.

 

Foto: Från sociala medier

Jennifer Scintu-Waetzmann, 29, Tyskland

Jennifer var tillsammans med sin nyblivne make Lars Waetzmann, 30, på väg till New York på bröllopsresa. De hade precis ställt sig vid incheckningsdisken när explosionerna på flygplatsen ägde rum.

Jennifer dog av sina skador, Lars Waetzmann vårdas fortfarande på sjukhus. Hans tillstånd är kritiskt.

 

Foto: Från sociala medier

Fabienne Vansteenkiste, 51, Belgien.

Fabienne jobbade på flygplatsen i Bryssel med att hantera passagerarnas bagage. Hon hade precis avslutat sitt skift när terroristerna gick in på flygplatsen och sprängde sig själva.

Hennes dotter bekräftar dödsfallet på Facebook.

 

Foto: Från sociala medier

Adelma Tapia Ruiz, 37, Peru

Adelma var på flygplatsen tillsammans med sin man och två små barn, båda tre år gamla. Barnen sprang bort i en korridor för att leka och deras pappa följde efter.

Kvar stod Adelma Tapia – som dog när en av de två explosionerna ägde rum. Resten av familjen överlevde attacken.

 

Foto: Från sociala medier

Patricia Rizzo, 48, Italien

Patricia dog i attentatet som skedde i tunnelbanan. Hon hade jobbat i Bryssel under flera månader vid det europeiska forskningsrådet ERC.

Dödsfallet bekräftas av italienska utrikesdepartementet.

 

Foto: Från sociala medier

Elita Weah, 41, Nederländerna

Elita var på väg till USA för att gå på sin styvpappas begravning. Hon hade precis kommit till flygplatsen vid 8-tiden när explosionerna ägde rum.

Elita Weah var mamma till en 13-årig dotter.

 

Foto: Från sociala medier

André Adam, 79, Belgien

Var tidigare Belgiens ambassadör i USA. Adam befann sig på flygplatsen under tisdagsmorgonen med sin fru Danielle när terrorattacken skedde. Danielle kämpar just nu för sitt liv på sjukhuset, medan André Adam hittades död efter attackerna.

 

Foto: Från sociala medier

Frank Deng, 24, Kina

24-årige Frank var på flygplatsen Zaventem för att ta sig vidare till Sloveniens huvudstad Ljubljana. Enligt flera medier ska Frank Deng ha överlevt den första explosionen, men sedan dött på sjukhuset.

Dödsfallet bekräftas av kinesiska myndigheter.

 

Foto: Från sociala medier

Loubana Lafquiri, Belgien

Loubana var mamma till tre pojkar och jobbade på en muslimsk skola i Bryssel. Hennes elever blev oroliga när hon inte kom in till jobbet under tisdagen, och senare bekräftades det att hon fallit offer för attacken i tunnelbanan.

Dödsfallet bekräftas av Loubana Lafquiris syster på Facebook, skriver New York Times.

 

Foto: Privat / PRIVAT

My Atlegrim, 30, Sverige

Illustratör från Sverige som sedan ett par år tillbaka bodde i Bryssel. Efter dådet gick vänner och familj ut och efterlyste My på sociala medier, samtidigt som vänner befarade att hon befunnit sig i tunnelbanan. Strax före midnatt mot söndag fick familjen beskedet att hon fanns bland de omkomna.

 

Stephanie Shults, 29, USA

Befann sig på flygplatsen för att vinka av sin mamma när bomberna detonerades. Dog tillsammans med maken Justin, båda revisorer till yrket. De gifte sig 2011 och flyttade tillsammans till Belgien 2014 när Stephanie fick ett jobberbjudande.

 

Justin Shults, 30, USA

Fyllde 30 veckor innan dådet. Bekräftades död tillsammans med hustrun Stephanie Shults först under söndagen. Tidigare under veckan hade hans familj nåtts av beskedet att paret hade lokaliserats, men informationen visade sig vara felaktig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.