Här är nya Expressen-appen för din Android

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mikaela Sandström, 24, växeltelefonist, Umeå.Varför läser du Expressen i mobiltelefonen?"Jag tycker det är ett roligt tidsfördriv. Jag kollar vad som har hänt i världen och läser vidare om det är något som är intressant."
Foto: Izabelle Nordfjell
Nathalie Petersson, 26, mammaledig, Jönköping, Tobias Nyström, 28, fritidspedagod, Jönköping med barnen Liam 4 år och Olle 3 månader.Varför läser du Expressen i mobiltelefonen?Tobias: "Jag brukar läsa för att se om det händer någonting. Är det någonting stort klickar jag runt och läser vidare."Nathalie: "För att hålla reda på nyheterna och så är jag nyfiken på vad som händer."
Foto: Izabelle Nordfjell
Micke Lindo, 52, jobbar i golfbranschen, Stockholm.Varför läser du Expressen i mobiltelefonen?"Man vill hålla koll på läget. Jag kollar nyheter och sporten eftersom det intresserar mig mest."
Foto: Izabelle Nordfjell
Danielle Araki, 28, larmtekniker, Tyresö.Varför läser du Expressen i mobiltelefonen?"Det är ett bra tidsfördriv och jag gillar nyheter. Jag föredrar att läsa nyheterna på telefonen än att titta på TV."
Foto: Izabelle Nordfjell
Serena Merry, 22, mammaledig, Tungelsta och Jean-Paul Alcantara, 25, kock, Tungelsta.Varför läser du Expressen i mobiltelefonen?Serena: "Av nyfikenhet, jag vill veta vad som händer och jag vill hålla mig uppdaterad om allt möjligt. "Jean-Paul: "Jag läser Expressen i mobilen för att jag är intresserad av sport och då främst fotbollen."
Foto: Izabelle Nordfjell
En av de nya funktionerna är den förbättrade tv-spelaren som ger en helt ny upplevelse.
Användarupplevelsen har blivit betydligt bättre och det är lätt att nå varje sektion hela tiden.
Navigeringen har blivit enklare med en smart meny.
Laddtiden för sidorna har halverats.
Alla undersektioner, som Hälsoliv, Väder och Motor, finns förstås med i appen.
1 / 11

Har du en Android-telefon?

Då kan Expressen presentera en glad semesternyhet för dig: I dag släpper vi en snabbare och förbättrad nyhetsapp.

- Det går snabbare och blir ännu enklare att ta del av Expressens nyheter, säger Joakim Svensson, redaktionell chef för mobilt.


Här laddar du ner appen direkt (för Android). 

Expressens nya app för Android-telefoner har genomgått en rejäl upprutsning och ger dig nu en betydligt bättre, snabbare och enklare användarupplevelse.

Den färska appen har fått ny visuell design och förbättrad navigering som gör det smidigare att ta del av Expressens fullständiga innehåll.

- Vi vet att appen är populär bland våra användare och därför känns det kul att släppa en uppdatering inför sommaren. I den nya versionen har vi delvis använt ny teknik, vilket gör att den laddar in innehåll snabbare, säger Jakob Wagner, utvecklingschef på Expressen.

Helt ny tv-spelare

Appen kommer också att underlätta för dig som älskar att titta på tv i din telefon. Den kraftigt förbättrade tv-spelaren fungerar på ännu fler enheter och ger dig möjlighet att rulla tv-klipp i toppen av skärmen – samtidigt som du fortsätter att klicka runt.

- Det är en helt ny tv-upplevelse som gör att du kan titta på tv-sändningar och läsa artiklar samtidigt. Perfekt för dig som följer alla våra LIVE-sändningar från fotbolls-VM till exempel, säger Joakim Svensson, redaktionell chef för mobilt.

För dig som alltid vill vara först med nyheter lanserar vi också en förbättrad pushfunktion. Vid stora nyhetshändelser kommer du direkt till rätt artikel utan att behöva passera startsidan.

- Glädjande nog är det många som valt att ge oss förtroendet att hålla dem uppdaterade med det senaste som händer i världen. För dem är detta lite av julklapp mitt i sommaren, säger Joakim Svensson.

Expressen har en väldigt stark utveckling mobilt. Senaste rekordet lyder på 2,1 miljoner unika besökare och sedan förra sommaren har antalet unika besökare per vecka mer än dubblerats.

Expressen satsar på mobilt

Och trenden fortsätter uppåt i semestertider.

- Med tanke på engagemanget vi känner för Expressen i alla kanaler har det också varit naturligt för oss att lyssna mycket på vår användare. De har många kloka synpunkter. Att se och höra från så många har varit inspirerande, säger Joakim Svensson, som uppmuntrar alla användare att höra av sig till mobil@expressen.se med feedback.

Expressens utvecklare jobbar nu på att förbättra upplevelsen i iOS-versionen och förhoppningen är att en release ska ske inom kort.

- I nästa release bygger vi dessutom på med ännu fler och bättre funktioner, säger Jakob Wagner.

Här är nyheterna i Androidappen

#Förbättrad design och navigering

Användarupplevelse har varit central i utvecklingen av appen. Nu får du en ännu bättre och enklare navigering som innebär att du hinner läsa ännu mera av vårt innehåll på samma tid.

#Förbättrade pushnotiser

Nyhetspushar tar dig nu direkt till rätt artikel vid stora nyhetshändelser. För dig som vill ha stenkoll på nyhetsflödet är det perfekt för att hålla dig uppdaterad.

#Ny tv-spelare

Den nya tv-spelaren ger dig en helt ny, typ av tv-upplevelse. Dessutom finns möjlighet att titta på klipp i bakgrunden och samtidigt fortsätta klicka runt i appen.

#Smarta annonser

Med hjälp av geografisk taggning kan innehållet i annonserna anpassas efter var du befinner dig och du kan nu få annonser beroene på var du befinner dig.


Här laddar du ner nya versionen av Expressens Androidapp.


Har du en Iphone med Ios? Då kan du ladda ner ned vår tidigare app i väntan en uppdaterad version – som kommer inom kort.


Hittar du några konstigheter eller bara vill tycka till? Mejla gärna mobil@expressen.se dina åsikter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.