Födelsedagen firas enligt uppgift med ett riktigt prinsesskalas på Drottningholms slott, där hela familjen samlas. Foto: Brigitte GrenfeldtFödelsedagen firas enligt uppgift med ett riktigt prinsesskalas på Drottningholms slott, där hela familjen samlas. Foto: Brigitte Grenfeldt
Födelsedagen firas enligt uppgift med ett riktigt prinsesskalas på Drottningholms slott, där hela familjen samlas. Foto: Brigitte Grenfeldt
Födelsedagen började med att hovet under morgonen släppte nya bilder på prinsessan Leonore. Foto: Brigitte GrenfeldtFödelsedagen började med att hovet under morgonen släppte nya bilder på prinsessan Leonore. Foto: Brigitte Grenfeldt
Födelsedagen började med att hovet under morgonen släppte nya bilder på prinsessan Leonore. Foto: Brigitte Grenfeldt
Födelsedagen började med att hovet under morgonen släppte nya bilder på prinsessan Leonore. Foto: Brigitte GrenfeldtFödelsedagen började med att hovet under morgonen släppte nya bilder på prinsessan Leonore. Foto: Brigitte Grenfeldt
Födelsedagen började med att hovet under morgonen släppte nya bilder på prinsessan Leonore. Foto: Brigitte Grenfeldt
Grattis Leonore! Foto: Brigitte Grenfeldt/Kungahuset.seGrattis Leonore! Foto: Brigitte Grenfeldt/Kungahuset.se
Grattis Leonore! Foto: Brigitte Grenfeldt/Kungahuset.se

Här är nya bilderna på Leonore som fyller år

Publicerad

Grattis Leonore!

Här är nya bilderna på prinsessan som i dag fyller två år.

Födelsedagen firas enligt uppgift med ett riktigt prinsesskalas på Drottningholms slott, där hela familjen samlas.

Prinsessan Leonore föddes i dag för två år sedan på New York Presbyterian Weill Cornell Medical på Manhattan i USA. På lördagsmorgonen lade prinsessan Madeleine ut nya bilder på Leonore på sin Facebook. Iklädd blågrå klänning syns den nu tvååriga prinsessan blåsa ut sina födelsedagsljus.

"Tiden flyger förbi – vår Leonore är två år. De lyckligaste födelsedagsönskningar till vår vackra och söta dotter", skriver Madeleine.

I början av veckan flög prinsessan Madeleine med Leonore och sonen Nicolas från London, där de numera bor, till Stockholm för att i dag fira dotterns födelsedag. Pappa Chris O´Neill anslöt under fredagen.

"En kombination av mig och Madeleine"

Födelsedagen började med att hovet under morgonen släppte nya bilder på prinsessan Leonore. De är tagna i Stockholm tidigare i veckan och visar att hon sannerligen är pappa upp i dagen!

– En kombination av mig och Madeleine, har Chris tidigare sagt till Expressen.

Leonore firas i dag som en riktig prinsessa. Mormor Silvia har under veckan, enligt uppgift, förberett för tårtkalas hemma på Drottningholms slott och meningen är att alla i familjen ska samlas där under eftermiddagen.

 

 

 

 

Leonores faddrar med på kalaset

Kungen har under veckan varit på teknikresa i Japan men är nu hemma igen för att fira sitt barnbarn.

Med på tårtkalaset finns naturligtvis också åtminstone ett par av Leonores faddrar. Kronprinsessan Victoria, som ska bli mamma vilken dag som helst, är given gäst tillsammans med maken Daniel och prinsessan Estelle.

Även kungakusinen Patrick Sommerlath, som också är en av Leonores faddrar, kommer med sin familj. Likaså Madeleines bästis Louise "Lussan" Gottlieb, som även hon är gudförälder till Leonore.

När tvåårskalaset är över är det bara att ladda om till nästa födelsedag. På tisdag är det nämligen dags för nytt kalas, då prinsessan Estelle fyller fyra år. Enligt uppgift kommer hon att firas med tårta och bullar hemma på Haga slott, under förutsättning att mamma inte har fått åka till BB för att föda en ny prins eller prinsessa.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag