Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är myndigheten folket inte litar på

Foto: Anders Ylander

Svenska folket har stort förtroende för Riksbanken, men inte för Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen, som hamnar i botten när svenskarna rankar 25 av våra största myndigheter, skriver Svenska Dagbladet.

Efter Riksbanken har Konsumentverket och Skatteverket högst anseende bland de 3 000 tillfrågade i Sifo:s undersökning,  som presenteras i Svenska Dagbladet.

Generellt har en myndighet högre anseende hos dem som har direkt erfarenhet av den, än hos allmänheten i stort. Bara hos Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan är det tvärt om, de som är arbetslösa eller sjukskrivna är mest negativa.

Undersökningen bygger på den så kallade Trimskalan med 200 skalsteg från –65 till +135, där allt under noll är kraftigt negativt. Riksbanken får +48, Arbetsförmedlingen –21 och Försäkringskassan –18.

Vilka har du lägst förtroende för?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.