Här är morgonens nyheter

Följ senaste nytt i Expressen TV.

I dag presenterar regeringen höstens budgetproposition. Här är vinnarna och förlorarna bland skattelättnader och klimatsatsningar.

■■■

Amerikanska myndigheter har uppdaterat sina riktlinjer om coronaviruset och menar nu att viruset kan smitta genom luften.

■■■

Det blev storslam på natten Emmygala för komediserien ”Schitt’s Creek”, medan ”Succession” tog hem priset för bästa dramaserie.

■■■

Här är morgonens nyheter.

Vinnare och förlorare i årets höstbudget

Skattelättnader och klimatsatsningar tar en stor bit av kakan i finansminister Magdalena Anderssons nådiga lunta. Samtidigt blir det mindre lönsamt med förmånsbil.

– Vinnarna är låg- och medelinkomsttagare inklusive barnfamiljer med livspusslet – och pensionärerna, säger sparekonomen Christina Sahlberg.

Regeringen vill även höja taket för rutavdraget och öppna för fler tjänster i förmånen och nio av tio pensionärer får mer i plånboken genom höjd pension och sänkt skatt.

LÄS MER: Vinnare och förlorare i årets höstbudget 

USA:s vändning: Viruset kan smitta genom luften

I fredags ändrade USA:s folkhälsomyndighet, CDC, sina riktlinjer för coronaviruset. Tidigare menade myndigheten att covid-19 i huvudsak spreds mellan personer i nära kontakt med varandra och ”genom droppar från en smittad person som som hostar, nyser eller pratar”, skriver CNN.

CDC menar fortfarande att smittorisken är som störst bland personer som är i nära kontakt, men att risken nu även gäller partiklar som sprids när en smittad person andas.

LÄS MER: USA:s vändning: Viruset kan smitta genom luften 

Galna succén för ”Schitt’s Creek” – sju raka Emmys

Det blev storslam i natt på Emmygalan för komediserien ”Schitt’s Creek”. Manusförfattaren/birollsinnehavaren Dan Levy och hans pappa Eugene, som är seriens huvudrollsinnehavare och skapade ”Schitt’s Creek” tillsammans med sonen, håvade in sju raka priser. 

– Daniel Levy tog vår serie och guidade den på ett briljant sätt till det här lilla Emmaypartyt i kväll så tack för det, min son, sade Eugene Levy i sitt tacktal efter att ha vunnit priset för bästa huvudroll i komediserie.

HBO:s ”Succession” tog hem priset för bästa dramaserie.

LÄS MER: Galna succén – sju raka Emmys 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.