Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är morgonens nyheter

En kraftig detonation har inträffat i Landskrona under natten. Polisen har spärrat av platsen och tillkallat bomskyddet.

■■■

Tusentals människor demonstrerade på gatorna i Belarus under söndagskvällen efter valresultatet som innebar att Aleksandr Lukasjenko förblir landets president. 

■■■ 

Ett fartyg med 4 000 ton olja har strandat på ett korallrev utanför Mauritius. Nu läcker det, och undantagstillstånd råder på paradisön. 

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Kraftig explosion i Landskrona

Klockan var 02.30 när polisen i Landskrona fick larm om en kraftig smäll i stadens centrum. När polisen kom till platsen visade det sig att en butik fått sin entré förstörd. 

– En butik har blivit utsatt för någon form av explosion vid entrén. Det har orsakat skador på fastigheten, säger Mikael Lind, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.

Vid 05-tiden genomförde nationella bombskyddet en teknisk undersökning på platsen.  

Inga människor uppges ha kommit till skada. 

Tusentals demonstrerade mot valresultatet i Belarus

Belarus sittande president sedan 26 år tillbaka, Aleksandr Lukasjenko, fick nära 80 procent av rösterna i söndagens val, enligt den belarusiska regimens vallokalsundersökning.

Under natten har tusentals människor protesterat runtom i landet, och polis har svarat med gripanden och chockgranater. Demonstrationen är den största mot regimen på flera år, och hundratals människor har gripits. 

Inte ett enda av Lukasjenkoregimens val har hittills godkänts av OSSE:s valobservatörer. Flera rapporter om valfusk omger även det här valet, skriver DN. 

Stort oljeutsläpp hotar Mauritius

Ett japanskt fartyg som innehåller 4 000 ton olja och diesel läcker olja utanför Mauritius sydostkust. Hittills beräknar man att drygt 1 000 ton olja läckt rakt ut i indiska oceanen.

Regeringen har nu utlyst undantagstillstånd och ett nationellt nödläge. 

Mauritius saknar förutsättningar för att hantera ett oljeutsläpp av den här digniteten. Ön har bara utrustning för att hantera oljeutsläpp upp till tio ton, uppger Sky News.

– Vi befinner oss i en miljökris, säger landets miljöminister Kavy Ramano på en presskonferens.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.