Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är morgonens nyheter

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

En tonåring har dött efter en krasch mellan en mopedbil och en polisbil i Täby.

■■■

En ung kvinna har förts till sjukhus efter en skottlossning i Norsborg i Stockholm.

■■■

Donald Trump går emot smittskyddsexperten Anthony Fauci – igen. 

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Olycksplatsen är avspärrad och fordonen kommer att tas i beslag.Foto: BROTTSPLATS STHLM

Tonåring död efter krock med polisbil

Olyckan i Stockholm inträffade strax efter midnatt då en polisbil under uttryckning krockade med en mopedbil i en korsning.

Tre personer som befann sig i mopedbilen fördes med ambulans till sjukhus. Senare under natten meddelade polisen att en av dem avlidit. Skadeläget för de andra två är fortfarande okänt.

Samtliga personer ska vara under 18 år.

– Jag har inga exakta uppgifter om deras ålder. Men de är tonåringar under 18.

Olycksplatsen är avspärrad och fordonen kommer att tas i beslag.

– När någon skadas vid ett polisingripande kontaktas alltid åklagaren vid särskilda utredningar som ska utreda om något fel begått från polisens sida, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Rättelse: I en tidigare version av texten stod det att ungdomarna åkte i en epatraktor, enligt polisen. Sedan gick polisen ut med en rättelse om att det rör sig om en mopedbil.

Enligt TT rör det sig om en ”relativt ung person” som skjutits.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Ung kvinna skjuten i Stockholm

Larmet om skottlossningen kom in till polisen 03.27 natten till söndag. Personer i Norsborg hörde höga smällar och larmade om dessa. 

”Då polis anlände till platsen anträffades en skottskadad person i närheten av en bensinstation. Den skottskadade personen är förd med ambulans till sjukhus”, skriver polisen på sin hemsida.

Ett stort område har spärrats av för teknisk undersökning.

– Vi är kvar på platsen och samlar in information om vad som har hänt. Ingen är gripen, säger Anna Westberg.

Enligt TT rör det sig om en ”relativt ung person” som skjutits. 

Donald Trump och Anthony Fauci.Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN

Trump går emot Fauci – igen

Anthony Fauci vittnade på fredagen i den amerikanska kongressen om att USA den senaste tiden fortsatt se ett stort antal nya fall av coronaviruset, medan flera europeiska länder börjat se en minskning.

Enligt Fauci beror det på att flera europeiska länder stängt ner sin ekonomi och offentliga verksamheter i betydligt större utsträckning i USA. Han säger också att en del delstater inte har följt myndigheternas riktlinjer när de öppnade upp igen, enligt CBS News.

Men Donald Trump har sin egen förklaring och sågar – precis som många gånger förr – smittskyddsexperten. 

– Fel! Vi har fler fall för att vi har testat fler än något annat land, 60 000 000. Om vi testade färre, skulle vi ha färre fall. Hur har Italien, Frankrike och Spanien gjort? Nu har tyvärr Europa utbrott, skriver Trump Twitter. 

Räknat per miljon invånare har USA gjort drygt 178 000 tester, mindre än till exempel Storbritannien och Ryssland, enligt Worldometers. Men det är fler än Spanien (142 834) och Italien (113 698).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.