Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är morgonens nyheter

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Donald Trump kan förbjuda den populära appen TikTok redan under lördagen, enligt CNBC.

– Jag har den befogenheten, säger Trump.

■■■

Sedan den norska gränsen till Värmland öppnade har gränshandeln åter börjat blomstra. Flera butiker rapporterar till och med om besöksrekord.

■■■

I Madrid dog fyra gånger fler människor än normalt i slutet av mars, enligt statistik från den brittiska statistikmyndigheten ONS.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Trump kan förbjuda TikTok – redan i dag

I veckan meddelade Donald Trump att den populära appen TikTok kan förbjudas i USA. Nu uppger presidenten att ett sådant förbud kan komma redan under lördagen, enligt CNBC.

– Vad befarar TikTok kommer vi att förbjuda det i USA, säger Trump till tv-kanalen.

Trumpadministrationen har länge uttryckt oro för TikTok, främst då företaget bakom appen sägs ha starka kopplingar till den kinesiska regimen.

Butikernas jackpot – när Norge öppnat gränsen

Den 24 juli öppnade norska gränsen mot Värmland – ett glatt besked för gränshandeln i länet. Redan under morgonen dagen efter vallfärdade norrmän till bland annat Charlottenberg och Årjäng för att gränshandla som normalt.

Töcksfors shoppingcenter i Årjäng kommun har till och med slagit besöksrekord mitt i coronapandemin.

– Flera av butikerna satte även omsättningsrekord den dagen. Det är jätteroligt, säger Madeleine Ward, centrumchef på Töcksfors shoppingcenter. 

Fyra gånger fler döda än normalt i Madrid

I Madrid dog fyra gånger fler människor än normalt i slutet av mars, enligt statistik från den brittiska statistikmyndigheten ONS.

Det är den europeiska storstad som haft den högsta noterade toppen av överdödlighet under pandemin, skriver El País.

– Coronapandemin har lett till extraordinära ökningar av dödligheten i en lång rad länder, konstaterar statistikern Edward Morgan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.