Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är morgonens nyheter

Expressen TV ger dig senaste nytt.

En medarbetare på danska TV2 har smittas av coronaviruset. Han har precis kommit hem från en skidsemester i Italien. 

■■■

8-10 fordon är inblandade i en olycka på E4 vid Upplands Väsby. Nu väntas köer i morgonrusningen.

■■■

Sex personer har dött efter att en gärningsman öppnat eld inne på ett ölföretag i Milwaukee, USA. Gärningsmannen ska ha varit en tidigare anställd. 

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Sjukhuset i Danmark.

Dansk journalist smittad med corona 

TV2-medarbetaren Jakob Tage Ramlyng kom hem till Danmark i måndags men onsdag förmiddag kände han att allt inte stod rätt till. 

Han berättade under onsdagskvällen i TV2 om hur han körde till Roskilde sjukhus tillsammans med sin fru och sin son. Där fick de stanna i bilen tills de blev hämtade av läkare som bar handskar och masker och som förde familjen till ett sterilt rum där det togs prover. 

Natten till torsdag kom provsvaren. Jakob Tage Ramlyng är bekräftad smittad med covid-19-viruset. Resultaten för hans fru och son var negativa, de är inte smittade. 

Tills vidare ska Jakob Tage Ramlyng hållas i karantän i sitt hem.

Foto: Robert Petersson/Läsarbild

Tio fordon i masskrock på E4

Flera bilar och lastbilar är inblandade i en masskrock på E4 vid Upplands Väsby i riktning mot Stockholm. Ingen ska vara skadad, men det är halt i länet.

– Jag körde själv till jobbet, det kan vara halt. Det har varit flera halkningsolyckor, folk kan inte svänga, så det går rakt fram och de kör in i stolpar och refuger, säger Per Pettersson, ledningsoperatör vid räddningscentralen Mitt.

Trafikverket räknar med att olyckan kan ha ”mycket stor påverkan” på morgontrafiken. I nuläget är bara ett körfält öppet förbi olycksplatsen.

– Det kan bli köer i morgonrusningen, säger Thomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket.

Gärningsmannen sköt ihjäl fem personer innan han själv dödades.
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA SIPA USA

Tidigare anställd sköt ihjäl fem på ölföretag i USA

Det var vid 15-tiden på onsdagen, lokal tid, som händelsen inträffade. 

Milwaukee-polisen skrev då på Twitter att man undersökte händelsen och uppmanade allmänheten att hålla sig borta från området. 

Flera företag och skolor i närheten evakuerades under insatsen.

Inledningsvis florerade olika uppgifter om antalet döda i dådet. Polischefen i Milwaukee gick några timmar efter larmet ut och berättade att totalt sex personer dött, inklusive gärningsmannen. 

Enligt lokaltidningen Milwaukee Journal Sentinel var gärningsmannen en tidigare anställd på företaget. Totalt jobbar cirka 700 personer på ölföretagets ägor där händelsen inträffade, där både kontor och bryggeri finns.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.