Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är morgonens nyheter

Ett konstgalleri på Östermalm har utsatts för en smash and grab-kupp under natten.

■■■

Rossana Dinamarca kommer inte ställa upp som kandidat till partiledarposten i Vänsterpartiet.

■■■

Över 170 personer har avlidit efter att ha smittats av coronaviruset, samtidigt som flera länder evakuerar sina medborgare från smittans epicentrum, staden Wuhan.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter. 

Händelsen inträffade på Östermalm i Stockholm.Foto: Google maps

Konstkupp mot galleri på Östermalm

Ett galleri på Östermalm i Stockholm har utsatts för en smash and grab-kupp under natten mot torsdagen, rapporterar Aftonbladet.

Enligt uppgifter stals dyrbar konst i samband med inbrottet.

Larmet om inbrottet inkom vid 04-tiden på torsdagsmorgonen.

Efter inbrottet ska tjuvarna ha lämnat platsen i en mörk Audi, enligt tidningen.

Rossana Dinamarca.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Dinamarca: Hårt klimat i V – vill inte leda partiet

Rossana Dinamarca har varit favorittippad som efterträdare till Vänsterpartiets avgående partiledare, Jonas Sjöstedt. Den tidigare riksdagsledamoten har framhävts som en oppositionell kandidat, då hon flera gånger kritiserat den sittande partiledningen.

Men i en intervju med Sveriges Radio meddelar nu Dinamarca att hon inte kommer att kandidera till V-ledarposten.

– Jag har hela tiden velat att vi ska bli en starkare vänsteropposition, men jag känner inte att det finns tillräckligt stöd för det. De senaste dagarna har jag återigen känt av det här hårda klimatet som rådde internt under den förra partiledarprocessen, och det kommer jag inte att utsätta mig för igen, säger Rossana Dinamarca till SR.

Sjukvårdspersonal i Wuhan. Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA

170 döda i smittan – Ikea stänger helt i Kina

Antalet smittade i coronaviruset har ökat med cirka 30 procent senaste dygnet, och är nu uppe i över 7 800 personer. 

Över 170 personer har avlidit i viruset, samtidigt som flera länder evakuerar sina medborgare från smittans epicentrum, staden Wuhan. 

Ikea stänger alla sina butiker i Kina till följd av virusutbrottet enligt TT.

Japan, som nu har elva bekräftade fall av corona, var det första landet som började evakuera sina medborgare från Hubei-provinsen. Under natten mot onsdag landade ett plan från Wuhan med 206 japanska medborgare i Tokyo. Trots att de initiala uppgifterna från utrikesministeriet gjorde gällande att ingen ombord på planet var drabbad har tre av passagerarna nu visat sig vara smittade av coronaviruset.

Nya Zeeland kommer enligt Guardian att skicka ett plan för att hämta de omkring 60 av landets invånare som befinner sig i Wuhan. Eftersom 300 passagerare får plats på planet kommer personer från Australien och öar i Stilla havet att erbjudas plats på planet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.