Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är morgonens nyheter

Expressen TV sänder direkt

Dubbla explosioner inträffade i nordvästra Stockholm i natt. En person har förts till sjukhus med lindriga skador och ett 50-tal personer har evakueras från platsen.

■■■

Hertiginnan Meghan får skarp kritik av sin halvsyster Samantha Markle: ”Min syster rev isär kungafamiljen som en tornado.”

■■■

I dag startar riksrätten mot Trump. Presidentens advokater kallar åtalet för ”fånigt och farligt”.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter. 

FÖRSTA EXPLOSIONEN.Foto: ALEX LJUNGDAHL
ANDRA EXPLOSIONEN.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Dubbla explosioner i Stockholm – en skadad

Under natten till tisdagen inträffade två explosioner i olika flerfamiljshus i nordvästra Stockholm. 

Räddningstjänsten var på plats med stora resurser sedan klockan 02.40. Den första explosionen inträffade vid en fastighet i Husby. Bara 14 minuter senare kom larm ytterligare en explosion i Kista. 

– Det är två explosioner på olika adresser, men det är bara 500 meter mellan adresserna. Nu söker vi igenom lägenheter och ser om vi hittar fler skadade, säger Åsa Sköld, ledningsoperatör på Räddningscentralen Mitt.

Det är omfattande skador på fastigheterna enligt polisen. Ambulanssjukvårdare har undersökt ett tiotal personer, sammanräknat från båda platserna. Polisens tekniker och nationella bombskyddet har kallats in. 

En person har förts till sjukhus med lindriga skador och ett 50-tal personer har evakueras från platsen.

Samantha Markle.Foto: AXEL ÖBERG

Systern: Meghan rev isär familjen som en tornado

Meghan får ny kritik från släkten för beslutet att kliva tillbaka från kungafamiljen med maken Harry.

Först sade pappan Thomas Markle att Meghan och Harry ”förvandlar kungafamiljen till Walmart med en krona på” – och nu kräver halvsystern Samantha Markle att Meghan ska be om ursäkt.

”Min syster rev isär kungafamiljen som en tornado”, skriver Samantha Markle i en kolumn i Sun.

Samantha Markle har sedan en längre tid ingen kontakt med sin halvsyster Meghan. 

”Jag älskade min syster men jag gillar inte personen hon har blivit. Hon är helt förändrad och väljer rikedom och berömmelse framför familjen”, skriver Samantha Markle i Sun.

USA:s president Donald TrumpFoto: MANUEL BALCE CENETA / AP TT NYHETSBYRÅN

I dag startar riksrätten mot Trump

Efter månader av politiska turer startar rättegången mot presidenten Donald Trump i praktiken i senaten i dag.

Presidentens advokatteam har lämnat in ett 110 sidors långt svar mot de åtalspunkter som han står inför, vilket bland annat är maktmissbruk.

Enligt svaret finns det i åtalet ingenting som stöder att Trump skulle ha gjort något lagvidrigt. Man skriver vidare att hela åtalet borde ogiltigförklaras och kallar åtalet för ”fånigt och farligt”, skriver CNN.

Orsaken bakom åtalet är det telefonsamtal som Trump hade med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i juli förra året. I samtalet bad Trump Zelenskyj att ”titta närmare på” Joe Biden och hans son Hunter, och deras kopplingar till ett gasbolag som tidigare utreddes av ukrainska myndigheter. I utbyte skulle Zelenskij få komma till Vita huset och få det militära biståndet från USA utbetalt. 

19 minuter efter att presidenterna lagt på stoppade USA 391 miljoner dollar i militärt bistånd till Ukraina, rapporterade CNN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.