Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är morgonens nyheter

Få senaste nyheterna i Expressen TV hela dagen.

En man knivskars på Ekerö i södra Stockholm under natten mot måndag. En misstänkt har gripits.

■■■

Prins Harry har brutit tystnaden om beslutet att lämna kungafamiljen: ”Jag hade inget val.”

■■■

Det mystiska dödsviruset i Kina sprider sig – och smittar mellan människor.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

En person har förts till sjukhus efter att ha blivit knivskuren på Ekerö. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Man knivskuren – misstänkt gripen

En man har förts till sjukhus efter att ha blivit knivskuren på Ekerö i södra Stockholm. 

– En man är gripen, säger vakthavande befäl Tomas Ibstedt vid Stockholmspolisen.  

Larmet om knivskärningen kom in till polisen vid 22.09 på söndagskvällen. 

– Det skedde utomhus, säger vakthavande befäl Tomas Ibstedt. 

Skadeläget är i nuläget oklart. 

Prins Harry och Meghan.Foto: STEVE PARSONS / AP

Prins Harrys första ord efter beslutet

I ett långt och känslosamt tal på en välgörenhetsmiddag i London bröt prins Harry till slut tystnaden om sitt och Meghans beslut att lämna kungafamiljen. 

Det var inte ett lätt beslut att lämna kungafamiljen, säger Harry enligt Mirror:

– När Meghan och jag gifte mig var vi förväntansfulla, vi var hoppfulla, och vi var redo att tjäna landet. Därför ger det mig stor sorg att vi har kommit ända hit. Beslutet som jag har tagit att jag och min fru ska dra oss tillbaka är inget jag tar lätt på. Det var så många månader av samtal efter så många års utmaningar. Och jag vet att jag inte alltid har gjort rätt, men nu hade jag inget annat val. 

En patient som man misstänker har smittats av coronaviruset förs in i ett sjukhus i staden Wuhan.Foto: STRINGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Dödsviruset i Kina sprider sig – smittar mellan människor

En tredje person har avlidit till följd av det mystiska coronaviruset, och myndigheter i Kina har rapporterat om att ytterligare 139 människor insjuknat i den sarsliknande lungsjukdomen under helgen.

Myndigheternas uppgifter bekräftar också att viruset för första gången spridit sig utanför staden Wuhan. Även personer i den sydkinesiska staden Shenzhen och huvudstaden Peking har drabbats av viruset. Av de 170 personer i Wuhan som på måndagen fortfarande behandlas för viruset är läget kritiskt för nio av dem, enligt BBC

Totalt har nu över 200 personer, varav tre har avlidit, smittats av viruset. Viruset, som först upptäcktes i Wuhan i december i fjol, har också fått två bekräftade fall i Thailand samt ett i Japan. 

Det finns dock farhågor om att kinesiska myndigheter kan mörka antalet smittade. Enligt en brittisk forskningsstudie kan upp till 1 700 personer insjuknat i viruset, som främst sätter sig på andningsvägarna. 

Enligt Världshälsoorganisationen, WHO, har ökade tester och undersökningar av coronaviruset lett till fler bekräftade fall. Undersökningarna har också visat att virusets härkomst antagligen är från ett djur, samtidigt som vissa fall visar att smittan överförts via mänskliga kontakter. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.