Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är morgonens nyheter

Sverigedemokraterna ligger nu bara 0,2 procentenheter bakom Socialdemokraterna enligt Svensk väljaropinion.

■■■

En person har förts till sjukhus i Helsingborg efter att ha blivit skjuten i benet. 

■■■

Elias Pettersson, 21, bjöd på ett nytt konstmål i natt, svensk tid, när Vancouver besegrade Pittsburgh med 3-1.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Succésiffror för Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT

Åkessons nya succé – utmanar Löfven

Sverigedemokraternas succé i opinionsmätningarna visar inga tecken på att mattas.

Partiet är bara 0,2 procent bakom Socialdemokraterna enligt Svensk Väljaropinion, en sammanvägning av flera opinionsmätningar som Kantar Sifo gör för Ekot.

Socialdemokraterna får 24,4 procent i Svensk Väljaropinion för december månad, den lägsta siffran sedan januari 2016. Det är en lägre siffra än när Håkan Juholt avgick som partiledare 2012.

Sverigedemokraterna å sin sida fortsätter klättra och når en ny toppnotering på 24,2 procent, bara 0,2 procent bakom Socialdemokraterna.

– Å ena sidan upplever människor en mer påtaglig brottslighet och att välfärden inte har ekonomiska resurser till det som var tänkt. Samtidigt har vi som parti länge påtalat och varnat för den utveckling vi ser. Vi har också påtalat lösningar på kommande och aktuella problem, säger Sverigedemokraternas presschef Henrik Gustafsson till Ekot.

HELA ARTIKELN: Åkessons nya succé – utmanar Löfven 

Händelsen inträffade i Helsingborg.
Foto: Google maps

Man skjuten i benet i Helsingborg

Det var vid 04.18 på söndagsmorgonen som polisen larmades om att en man skjutits i benet i Helsingborg, skriver man via sin hemsida. 

Flera patruller åkte till platsen där man i anslutning till ett flerfamiljshus hittade en man i 40-årsåldern som blivit skjuten i benet. 

– Mannen fördes till sjukhus, vi gör en teknisk undersökning och söker av platsen, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen region Syd. 

Ingen person var på söndagsmorgonen gripen. Polisen har en stor insats i området på morgonen och har bland annat hundpatruller med i sökinsatsen.  

Elias Pettersson, 21.
Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN

Elias Pettersson hyllas – efter nya konstmålet

Elias har nu gjort fem mål på de sex senaste matcherna och flera av fullträffarna har varit höjdarnummer.

Hans 3-1-mål i nattens match kom på en retur sedan backen Tyler Myers skjutit.

Men Petterson fick sträcka sig och ur en svår kroppsställning få i väg ett skott från den högra cirkeln samtidigt som han var uppvaktad av Penguinsbacken Marcus Pettersson.

Skottet gick stenhårt rakt upp i närmaste krysset.

– Inte många spelare kan få upp pucken så klockrent i krysset i en sådan svår situation, berömde lagkamraten J.T. Miller i en tv-intervju med Hockey Night in Canada i den andra periodpausen.

Själv sa Elias efter slutsignalen så här om supermålet:

– Det där gick på instinkt. Ingen situation man kan träna på, så det var bara att följa första tanken och nypa till när chansen kom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.