Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är misstaget i årets Paradisask

Paradisasken har funnits i 60 år. Men i årets ask har ett misstag följt med.
Foto: PETER KROON
Chokladasken är en jultradition i många familjer.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Julen står för dörren och så även svenskens årliga konsumtion av Paradisasken. 

De ljusa chokladpralinerna i den gula lådan har varit en given jultradition i 60 år. 

Men i jubileumsårets låda har ett misstag smugits sig in. 

– Det är jag som är skyldig, säger produktansvarige Sara Sjöholm, till Aftonbladet, som var först med att rapportera om missen som fått många svenskar att fundera. 

På insidan locket är som vanligt de härliga mjölkchokladpralinerna uppradade så man kan läsa och fundera på vad man är sugen på. Det är inte helt ovanligt att samtalsämnet kring asken rör pralinerna där i. Någons favorit saknas, någon annan är väldigt förtjust i eventuellt nya bitar. Men i år är samtalsämnet något annat. 

På insidan av locket står det att Paradisasken är en tradition sedan 1957. Sedan kommer huvudbryt. Under står det ”I mer än 100 år har vi på Marabou till choklad i alla dess former.” 

– Gud vilken tråkig nyhet att det gjorts ett human error, säger Sara Sjöholm produktansvarig för Paradis och Aladdin på Mondelez Sverige, som äger varumärket Marabou, till Aftonbladet. 


LÄS MER: Delicato gör en egen Aladdinask


Felet har funnits där länge

– Det är verkligen mitt eget fel. Det blev så när jag gjorde artwork för asken, förra året tror jag. Vi producerar det långt i förväg, i februari börjar vi att producera för hela året, säger Sara Sjöholm till tidningen. 

Till de som funderat på om det är en nymodighet att skriva "till" i stället för "tillverkat" säger Sara Sjöholm att det naturligtvis ska stå ”I mer än 100 år har vi på Marabou tillverkat choklad i alla dess former”.

Så står det i storebror Aladdin. 

– Där är det korrekt, säger Sara Sjöholm till Aftonbladet. 

Hon lovar att nya rättstavade Paradisaskar kommer nästa år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.