Här är männen

Publicerad
Uppdaterad
Toppchefen
Koppleriligans huvudman är en 40-årig toppchef på ett stort svenskt företag, med verksamhet i flera länder. I mer än tre år ska han, enligt kammaråklagare Sara Lindqvists åtal, ha agerat hallick åt de nio unga flickorna. Sitter häktad och har åtalats misstänkt för grovt koppleri och försök till grovt koppleri. Finns på polisens spaningsbilder. Riskerar flera års fängelse.

Nöjesprofilen
Har jobbat med flera stjärnor i den svenska artisteliten. Misstänks för att vid tre tillfällen haft sex med en flicka som var under 18 år. Medger i polisförhör att han betalade för att få oralsex - och betalade extra för att få låsa fast flickan i sängstolparna med handbojor och slå henne med en läderpiska. Har suttit anhållen och häktad, men släppts.

Mellanstadieläraren
Lärare i årskurs fyra, fem och sex. Misstänks ha köpt sex vid ett gangbang 28 mars förra året i en bostad i Huddinge, då det visades strypsex på en teve. Offret hade inte fyllt 18 år. Förnekar att han betalat några pengar och säger att han frågade flickan om hennes ålder innan de hade sex och fick då uppfattningen att hon i vart fall inte var under 18 år. Misstänks för köp av sexuell handling av barn.

Ekonomen
Är bosatt i ett fashionabelt område i Stockholm och driver en egen firma. Är misstänkt för köp av sexuell handling av barn vid fyra tillfällen: I Rissne i Sundbyberg 29 januari 2008, vid Solvalla våren 2008, på Vasagatan i centrala Stockholm 19 mars 2008 och i Huddinge 28 mars. Kvinnan, som är målsägare, hade inte fyllt 18 år när hon utsattes för de misstänkta övergreppen.

Vd:n
Verkställande direktör och företagsledare. Bosatt på Östermalm i Stockholm. Greps i sin bostad i tisdags, misstänkt för våldtäkt i Stockholmsförorten Vällingby i oktober 2007. Polisen kom vd:n på spåren när de analyserade mejltrafik i den stora koppleriutredningen och höll förhör med de inblandade. Har förordnats advokat Ewa Lilliesköld av Solna tingsrätt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag