Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är kungens gåva till prinsen

Carl-Philip anländer till Solliden med sin kompisar.
BORGHOLM. Carl Philip har blivit båtprinsen.
Pappa kungen har gett sin lyxbåt M/Y Ancylus för fyra miljoner till sin son.
Carl Philip körde båten hela vägen från Drottningholms slott till Öland. Han är en grym skeppare, berättar en av vännerna.
Prins Carl Philip har ända sedan barnsben varit intresserad av båtar och sjöliv. Nu har hans högsta dröm gått i uppfyllelse: Han har fått en egen båt – pappa kungens värstingbåt, en Fairline som tillverkas i England.

Kungens ögonsten

– Den har i tio år varit kungens ögonsten, men på senare år har det mer och mer blivit Carl Philips båt, berättar en av prinsens vänner. När kungen köpte båten kostade den sex miljoner kronor, i dag är den värd fyra miljoner. – Kungen står fortfarande som ägare till båten, men han har förklarat för Carl Philip att den nu är hans. Så när det var dags för att åka till årets semester på Solliden på Öland var valet enkelt för Carl Philip – det blev en båttur.

"Ingen billig historia"

Han och tre killkompisar med sina respektive startade resan från Drottningholms slott. På vägen ner till Öland stannade sällskapet på en av sjömackarna utanför Stockholm och fyllde upp tanken. – Det är ingen billig historia att fylla upp en sådan båt. Den rymmer nästan 3 000 liter bensin, berättar en annan av vännerna. Knappt fem timmar tog resan. – På vissa ställen gick det undan, men det var en säker körning av Carl Philip, avslutar vännen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!