Foto: Wedholm Joakim
 Foto: Wedholm Joakim

Här är Kolmårdens senaste nyförvärv

Publicerad
NORRKÖPING. Kolmårdens djurpark har fått tillökning. Nyligen anlände Saba till parken och nu är de tre elefanter tillsammans med Bua och Saonoi.
- Hon är en väldigt snäll elefant, säger hennes franske skötare Guillaune Rebis till Norrkoping.expressen.se.
Kolmårdens djurpark har fått en ny elefant att visa upp. Den 38-åriga Saba kommer från den franska djurparken Le Pal.
– Hon är en väldigt snäll elefant, säger Guillaune Rebis som följde med henne från Frankrike för att dela med sig om sin kunskap om henne till elefantskötarna på Kolmården.
– De kommer att jobba bra tillsammans med henne. Hon har alltid haft en bra relation med skötarna, säger han.

Kommer från Indien

Ursprungligen kommer Saba från Indien innan hon flyttades till djurparken i Frankrike. Men eftersom de startade ett avlingsprogram och hon inte kom överens med de andra honorna i gruppen ville de flytta henne. Och valet föll på Kolmården.
– Det var det bästa valet för henne, att hitta ett annat zoo åt henne, säger han.

Steg för steg

Tillsammans med de thailändska elefanterna Bua och Saonoi, som kungen fick i present av Thailands kung, är de nu tre elefanter på Kolmårdens djurpark.
Men än går de inte tillsammans i samma inhägnad utan Saba står intill inhägnaden med galler i vägen.
– Vi tar det steg för steg och de har börjat kontakta varandra, speciellt Bua har närmat sig henne, säger Guillaune Rebis.
Joakim Wedholm
joakim.wedholm@expressen.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag