Foto: Roger Vikström
 Foto: Roger Vikström

Här är Kent Ekeroths nya riksdagsuppdrag

Publicerad

Efter järnrörsskandalen sa Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att hans förtroende för Kenth Ekeroth var "i det närmaste obefintligt".

Nu har sverigedemokraten Kenth Ekeroth fått ett nytt riksdagsuppdrag - som suppleant i näringsutskottet och EU-nämnden, skriver Svenska Dagbladet.

Kent Ekeroth lämnade posten som rättspolitisk talesperson i november i fjol efter att Expressen

Vid en presskonferens i samband med Expressens avslöjande sa Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att hans förtroende för Ekeroth var "i det närmaste obefintligt".

Men nu är Kent Ekeroth tillbaka i riksdagsarbetet, uppger Svenska Dagbladet

– Det blir säkert bra, och EU-frågor har jag ju hållit på med förut, säger han till tidningen.

Almqvist kvar i riksdagen

Erik Almqvist meddelade strax före nyår att han tänker lämna sin riksdagsplats efter det uppmärksammade bråket 2010.

Men än så länge sitter han kvar. Enligt Linus Bylund, pressekreterare för Sverigedemokraterna, kan det dröja ytterligare några veckor innan Almqvist lämnar sin riksdagsplats.

- Det är beklagligt att det dragit ut på tiden. Men det är ingenting som jag går omkring och har ångest över. Det är inte så att Erik har misskött sig i riksdagen och måste lämna fort, fort, fort, säger han och fortsätter:

- Poängen är att man inte får uppträda som Erik har gjort och att han därmed inte kan företräda partiet med sitt ansikte utåt. Sedan hur lång tid det tar innan allt är på plats är underordnat.

Linus Bylund vill inte gå in på varför det dragit ut på tiden.

Expressen. se har sökt Erik Almqvist och Kenth Ekeroth.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag