Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är hyllningarna till kvinnorna den 8 mars

I dag uppmärksammades internationella kvinnodagen i stora delar av världen.

Här skickadeni in hälsningar till kvinnor som ni beundrar och ville uppmärksamma.

Internationella kvinnodagen instiftades för 93 år sedan av den socialistiska världsorganisationen "Andra internationalen". Sedan 1978 finns dagen med som en internationell kvinnodag på FN:s lista över högtidsdagar.

Expressens krönikörer har inför kvinnodagen tagit fram en topp 100-lista över vilka de anser är årets kvinnor. I går avslöjades att Pia Sundhage, förbundskapten för svenska damlandslaget i fotboll blir Årets kvinna. I motiveringen står det bland annat: "Hon vågar kliva fram och vidga gränserna för hur en kvinna ska vara för att passa som förebild."

Nu kan du som läsare passa på att berätta i vår livebevakning vad internationella kvinnodagen betyder för dig. Är det någon särskild kvinna du vill uppmärksamma? Eller någon specifik fråga som bör lyftas fram?

Klockan 11 kan du även chatta med Lina Thomsgård, som startade upp projektet Rättviseförmedlingen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.