Här är Håkan Juholts nya lag

Publicerad
Uppdaterad
Carina Moberg, Veronica Palm och Peter Hultqvist. Det är Håkan Juholts nya lag, som presenterades vid en presskonferens på tisdagen. Och Juholt signalerade även för fler förändringar framöver.
- I dag gäller det dessa tre, men det kommer att bli en del konsekvensförändringar i framtiden, sade han.
Vid en välbesökt presskonferens presenterade Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt på tisdagen delar av sitt nya lag. Peter Hultqvist ersätter Juholt som försvarspolitisk talesperson. Juholt kallade valet av Hultqvist för "självklart" och framhöll hans långa erfarenhet som kommunpolitiker och hans kunskaper i försvarsfrågor.

"Katastrof i försvaret"

- Vår ståndpunkt är allmän värnplikt. Nu bygger det på frivillighet, men det systemet har brister. Nu ska det utvärderas och sedan får vi ta ställning men just nu är det en ren katastrof i försvaret. Jag och Håkan Juholt har pratat mycket och är överens om att den utveckling som råder nu eroderar försvaret, sade Peter Hultqvist.
Till ordförande för civilutskottet, som ansvarar för bland annat bostads- och konsumentfrågor, utsågs Veronica Palm. Håkan Juholt beskrev även henne som ett självklart val.

Ungas bostäder viktiga

- Bostadsfrågorna är otroligt viktiga, särskilt när bostadsbristen ökar. En viktig fråga för mig är att unga ska ha möjlighet att få en lägenhet och flytta hemifrån och slippa bo hos sina föräldrar i vuxen ålder, vilket är verkligheten i Stockholm sade hon.
Carina Moberg utsågs till gruppledare, och Juholt beskrev henne som en "allmänpolitiskt kompetent" ledamot med lång politisk erfarenhet".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag