Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är fyra positiva besked från det senaste dygnet

Följ senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helgerna.
Den 8 april häver den kinesiska staden Wuhan sina regler för karantän.Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA
Indiens luftkvalitet har förbättrats på grund av nedstängningen under coronakrisen.Foto: MANISH SWARUP / AP TT NYHETSBYRÅN
95-åriga Alma Clara Corsini har tillfrisknat från covid-19.Foto: Gazzetta di Modena

När allt känns mörkt och tungt kan man behöva några ljusglimtar som tröstar.

Här listar vi några positiva saker i coronatider från det senaste dygnet.

Luftkvaliteten förbättras i Indien

Indiens luftkvalitet har redan blivit bättre efter att landet stängts ned till följd av coronaviruset. I Indien finns hälften av världens mest förorenade städer, men nu sker en positiv förändring.

Sedan 5 mars har halterna av kväveoxid i luften sjunkit med cirka 45 procent i Bombay och Pune – och med 50 procent i Ahmedabad, rapporterar The Telegraph.

Luftkvaliteten i Indien bedöms nu som ”tillfredställande”.

Taxiägare kör vårdpersonalen – gratis

I Malmö har taxiägaren Tebin Salih valt en generös väg för att hylla vårdpersonalen som bekämpar coronakrisen. Hans bolag, Taxi Malmö, erbjuder nu gratis skjuts till stadens sjukhus för samtliga vårdanställda.

– De gör ett fantastiskt jobb under en svår tid. I mina ögon är de stora hjältar, säger Tebin Salih.

Initiativet startades under måndagen, och bara på två dagar taxibolaget genomfört cirka 120 resor med gratisåkande vårdpersonal.

Bostadsinbrotten halverade

De senaste två veckorna har anmälningar om bostadsinbrott minskat. Trenden syns på riksnivå men är som allra störst i Stockholmsområdet. Det rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Folk är hemma mer och det blir då svårare att genomföra bostadsinbrotten, säger Sven Granath, analytiker, till Sveriges Radio.

Sveriges strategi hyllas i Tyskland

Sveriges väg i kampen mot corona har fått omvärlden att höja på ögonbrynen. Många menar att Sveriges agerande är ignorant.

Samtidigt hyllas Sveriges strategi av tunga tyska experter som menar att de aktuella siffrorna pekar på att strategin är framgångsrik.

– Ingen kan med säkerhet säga vilken väg som är bäst. Men den svenska strategin kan leda till framgång, säger professor Gérard Krause som leder den epidemiologiska avdelningen vid Helmholtz Centre for Infection Research, till Svenska dagbladet.

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner Expressens app – och slå på notiser – för senaste nytt. 

Svenska Ellen, 21, fast i Australien: ”Flygbiljetter hem kostar 100 000 kronor”

Efter att allt fler länder stängt sina gränser har det blivit svårt för dom svenskar som befinner sig utomlands att ta sig hem.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.