Här är första bilden på nyfödde prinsen. Foto: Kungahuset/PressbildHär är första bilden på nyfödde prinsen. Foto: Kungahuset/Pressbild
Här är första bilden på nyfödde prinsen.  Foto: Kungahuset/Pressbild
2012 tog kronprinsessparet en liknande bild när lilla prinsessan Estelle föddes. Foto: Kungahuset2012 tog kronprinsessparet en liknande bild när lilla prinsessan Estelle föddes. Foto: Kungahuset
2012 tog kronprinsessparet en liknande bild när lilla prinsessan Estelle föddes.  Foto: Kungahuset

Här är första bilden på nyfödde prinsen

Publicerad

Här möter prinsessan Estelle sin nya lillebror, prinsen, för första gången!

Det första familjefotot är taget med mobiltelefon inne på Karolinska universitetssjukhuset av en adjutant vid hovet.

"Hela familjen har nu lämnat sjukhuset och är hemma på Haga slott. Alla mår bra och är mycket glada", skriver man på kungahuset.se.

Under torsdagsmorgonen kunde kronprinsessparet lämna Karolinska universitetssjukhuset efter prinsfödseln kvällen före.

Vid klockan kvart över nio på morgonen, anlände Daniel Westlings syster till Haga slott och hem till kronprinsessparets bostad, där den högtidliga vittnesbekräftelsen sker under förmiddagen.

Kort därefter släppte kronprinsessparet själva en bild på sin utökade familj. Bilden togs innan familjen lämnade Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

"Alla mår bra och är mycket glada"

"Prinsessan Estelle har på morgonen besökt Karolinska sjukhuset och träffat sin lillebror. Hela familjen har nu lämnat sjukhuset och är hemma på Haga slott. Alla mår bra och är mycket glada", skriver hovet själva om bilden.

På bilden ligger lillprinsen tryggt inlindad i ett babyskydd som bärs av prins Daniel. Bredvid står storasyster prinsessan Estelle som har lagt sin arm om babyskyddets handtag. Bakom lillprinsessan står kronprinsessan Victoria och ler, till synes vid god vigör efter födseln.

– Det är verkligen en stor glädje i detta, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, i samband med bildpubliceringen på nätet.

Thorgren: "En familj med stor glädje och lycka"

Vem har tagit bilden?

– Det är en adjutant, säger Margareta Thorgren.

Beskriv bilden – vad ser du framför dig?

– Det är en familj med stor glädje och lycka, säger Margareta Thorgren.

På förmiddagen anlände statsminister Stefan Löfven i en bil till Haga slott och den traditionella vittnesbekräftelsen. Vid kvart i elva lämnade han det kungliga området i en säpobil.

Läs mer om den traditionella vittnesbekräftelsen här.

Riksdagens talman Urban Ahlin ingår också i den delegation, som får stifta bekantskap med lillprinsen. När Expressen ringer säger han med ett skratt:

– Jag är upptagen. Med vad, det vet du. Vi får höras i eftermiddag.

Är bebin söt?

– Ja, det är bra, hej hej.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag