Här är första bilden på lille prins Oscar

Första bilden på prins Oscar, 5 dagar gammal. Bilden är tagen på Haga slott.
Foto: Kungahuset
Första bilden på Estelle togs av pappa Daniel.
Foto: Prins Daniel
Prins Daniel, kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Oscar när de åkte hem från BB.
Foto: Kungahuset
Prins Daniel visar hus stor prins Oscar är på presskonferensen på Karolinska sjukhuset.
Foto: Henrik Montgomery / Tt
Prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Carl-Philip på Te Deum efter födseln.
Foto: Anders Wiklund/Tt

Så här ser Sveriges allra senaste prins ut!

Sådan syster, sådan bror, den lille är en avbild av storayster Estelle.

Lille prins Oscar som nu har hunnit bli fem dagar gammal vilar ut hemma på Haga slott och de närmast kungafamiljen är säker på sin sak:

– Han är lik morfar! säger överhovmästarinnan Kirstine von Blixen-Finecke.

Fotot är taget av mamma, kronprinsessan Victoria.

Det var i onsdagskväll som lille prins Oscar kom till världen på Karolinska sjukhuset i Stockholm. 52 centimeter och 3 655 gram och den enda bilden vi fått sett hittills är när de stolta föräldrarna Victoria och Daniel lämnade sjukhuset med Oscar och storasyster Estelle som hade kommit för att träffa sin lillebror för första gången och ge presenter.

Fram tills nu:

Hovet och de nyblivna föräldrarna valde nu i dag att släppa nya bilder på Oscar och för första gången presentera den lilla prinsen för svenska folket. Fotot är taget av i dag på Haga slott av mamma, kronprinsessan Victoria.

Han har mörkt hår och väldigt fina drag. Sedan har han även söta öron, det brukar jag titta på, berättade överhovmästarinnan Kirstine von Blixen-Finecke efter den så kallade vittnesceremonin på Haga slott i torsdags.

Släppte bild på Estelle efter fyra dagar

När prinsessan Estelle var nyfödd i februari 2012 tog det fyra dagar innan hovet släppte den första bilden på sessan. Den här gången tog det lite längre tid och familjens plan från början var att låta stolta pappan Daniel ta bilderna på Oscar. Även bilder på Oscar och storasyster Estelle.

Det var Daniel som stod bakom kamera 2012 när prinsessan Estelle förevigades för första gången. Om det är han som står bakom kameran även denna gång har hovet inte uppgett. Men bilden är snarlik den som togs på Estelle 2012. Även då var det en liten sovande kunglighet som förevigades. Så kanske det är pappa Daniel igen?

Men en sak är säker:

Sådan syster, sådan bror. Oscar är en kopia av storayster Estelle i samma ålder. Samma drag och i princip en avbild av Estelle.

Sedan prins Oscar föddes har familjen vistats hemma på Haga slott och familjemedlemmarna har fått komma och titta på den nya lilla kungliga medlemmen. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har varit hemma i Stockholm hela helgen för att umgås med kronprinsessan Victoria och prins Daniel och den lilla nya prinsen.

Prins Oscar är "exceptionellt gullig"

Efter konselj och Te Deum i torsdags på Stockholms slott åkte kungen och drottning Silvia till Haga slott för att träffa sitt lilla nya barnbarn.

Det är få utomstående som har fått träffa lille prinsen. Men riksdagens talman Urban Ahlin som är en av de som var med på vittnesbesiktningen var säker på sin sak:

– Han är exceptionellt gullig. Jag måste säga att han är lik både mor och far. Han sov gott när vi var där, det är ett väldigt väluppfostrat barn. Han var helt tyst under hela vårt besök.

Läkaren som förlöste barnet, Lennart Nordström, tycker:

– Det är svårt att säga när de är nyfödda, men jag tycker att han är lik storasyster, sade han.

Vad föräldrarna själva tycker utseendemässigt om sonen. Pappa Daniel är säker på sin sak:

– Glädjande nog är pojken lik sin mor, sa han på kvällen på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.