Prins Oscar i Estelles famn. Foto: PRINS DANIEL/KUNGAHUSET.SEPrins Oscar i Estelles famn. Foto: PRINS DANIEL/KUNGAHUSET.SE
Prins Oscar i Estelles famn. Foto: PRINS DANIEL/KUNGAHUSET.SE
Kronprinsessan Victoria och prins Oscar. Foto: KATE GABOR/KUNGAHUSET.SEKronprinsessan Victoria och prins Oscar. Foto: KATE GABOR/KUNGAHUSET.SE

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar.

 Foto: KATE GABOR/KUNGAHUSET.SE

Här är första bilden på Estelle och Oscar ihop

Publicerad

Här är första bilden på prinsessan Estelle med lillebror Oscar.

Prinsessan Estelle myser inför påskhelgen med Sveriges allra senaste lilla prins Oscar hemma på Haga slott.

Även en stolt mamma kronprinsessan Victoria visar sin starka kärlek till sitt andra barn.

Unika och historiska bilder på många sätt.

Pappa Daniel har tagit bilden!

Det är en påskpresent till alla rojalister - första bilden på prins Oscar av Sverige med delar av sin familj, men framför allt:

Första officiella bilden på prins Oscar med storasyster Estelle.

Bilden på prinsessan Estelle och prins Oscar är historisk

En historisk bild på flera sätt:

##Första gången sedan vår nuvarande kung Carl XVI Gustaf bodde på Haga slott 1946 och fram till 1950 som en ny liten svensk prins visar upp sig ute på Haga.

##Första gången Sveriges framtida drottning - prinsessan Estelle - är på samma officiella bild som sin lillebror prins Oscar. Även första gången som Sverige får se en prinsessa tillsammans med en prins på Haga. Senast var Hagasessorna, prinsessan Margaretha, Birgitta, Désirée och Christina tillsammans med lillprinsen Carl Gustaf, vår nuvarande kung. Familjen bodde då på Haga slott med mamma prinsessan Sibylla och arvprins Gustaf Adolf, dog 1947 i flygplansolycka.

##Första gången kronprinsessan visar sig på bild med sonen Oscar. Tidigare har vi fått se när familjen lämnar BB, men inte då någon ansiktsbild på prins Oscar.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är föräldralediga

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är nu båda föräldralediga. Förra gången när prinsessan Estelle kom till världen var det kronprinsessan Victoria som var mammaledig den första långa perioden. Sedan när hon började arbeta igen var det prins Daniel som tog pappaledighet - precis som hans far Olle Westling hade gjort när Daniel och hans storasyster Anna kom till världen.

Nu verkar kronprinsessan Victoria och prins Daniel ha samma upplägg även den här gången:

Först gemensam mamma- och pappaledighet och sedan börjar Daniel arbeta igen för svenska kungahuset.

 

LÄS MER: Här är första bilden på prins Oscar

Prins Oscar kan göra debut

Prins Daniel är tillbaka igen i tjänst efter påskhelgen och det blir en rivstart:

Officiell resa i Tyskland.

Kronprinsessans comeback blir kungens 70-årsdag på valborgsmässoafton. Håll då inte för uteslutet att även prins Oscar den födelsedagsveckan gör sin officiella debut.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag