Här är förre V-ledaren Lars Ohlys nya jobb

Lars Ohly har fått ett nytt jobb på Verdandi.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

För ett drygt år en tvingades Lars Ohly bort från Funktionsrätt Sverige.

Nu har han fått ett nytt jobb – som förbundssekreterare på Verdandi, som jobbar för social rättvisa och mot missbruk.

– Vi jobbar med det jag brinner för, säger Ohly i en kommentar.

Den 19 januari i fjol meddelade organisationen Funktionsrätt Sverige att de inte längre hade förtroende för Lars Ohly.

Han tvingades bort från posten som ordförande – och sen dess har det varit relativt tyst om den före detta Vänsterledaren. Men nu har han fått ett nytt jobb, meddelar han på Twitter.

https://twitter.com/OhlyLars/status/1115908328717213702

Från och med den 1 augusti är Lars Ohly ny förbundssekreterare för Verdandi. Det är arbetarnas socialpolitiska organisation, som arbetar ”för social rättvisa och ett samhälle fritt från alkoholskador och missbruk, och för gemenskap och solidaritet mellan människor”.

Lars Ohly sökte jobb på Verdandi

I ett pressmeddelande berättar Verdandi att man har rekryterat Ohly eftersom nuvarande förbundssekreteraren Kerstin Källander ska sluta. Han sökte jobbet själv – och sågs som bäst lämpad.

Organisationen skriver:

”Lars Ohly delar arbetarrörelsens värderingar och brinner för socialpolitiska frågor, jämställdhet och minskade klyftor i samhället. Som förbundssekreterare för Verdandi kommer han att vara huvudansvarig för förbundskontoret med personalansvar, ansvar för administration, ekonomi och kontakt med myndigheter. Han ansvarar även för kontakten med distrikt och lokalavdelningar ute i landet”.

– Han står för de grundvärderingar som Verdandi står för. Han vill kämpa mot fattigdom och orättvisor i samhäller. Han står för en jämställdhetssyn som överensstämmer med vår. Och han är emot rasism, främlingsfientlighet och homofobi, säger Kaare Andersson, vice ordförande.

Lars Ohly: Gillar Verdandis människosyn

Själv säger Ohly att han är ”glad och stolt över det nya jobbet”.

– Vi jobbar med det jag brinner för – att organisera människor i kamp mot klassamhället, säger han i pressmeddelandet.

Den förre V-ledaren fortsätter:

– Jag gillar också Verdandis människosyn – att alla är välkomna. Ingen människa är felfri, men alla är värda en ny chans.

https://twitter.com/verdandisverige/status/1115933509296717824

Det här är Verdandi

Bildades 1896 om en proteströrelse mot sociala orättvisor och missförhållanden.

Är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation.

Arbetar för social rättvisa och för ett samhälle fritt från alkoholskador och missbruk, och för gemenskap och solidaritet mellan människor.

Arbetar med opinionsbildning, kamratstöd och nätverksarbete och organisering av utsatta grupper.

Jobbar mot fattigdom, mot missbruk, för en generell och solidarisk välfärdspolitik, mot rasism, främlingsfientlighet och homofobi samt för jämställdhet.

Har mycket verksamhet i utsatta bostadsområden.

– Där möter vi människor som av en eller annan anledning står vid sidan av det övriga samhället. Det kan bero på arbetslöshet, sociala problem, att de har haft missbruk eller varit kriminella, säger Kaare Andersson, vice ordförande.

Arrangerar bland annat språkträning, sygrupper, lägerverksamhet och luncher.

– Vi har en väldigt bredd i vår verksamhet som framför allt når ut till människor som har önskemål att skapa social gemenskap med andra, säger Kaare Andersson.

Källa: Verdandi 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.