Här är bilden som den tillfällige beundraren tog på Hanna Vickers genom flygplansfönstret. Foto: Facebook
Här är bilden som den tillfällige beundraren tog på Hanna Vickers genom flygplansfönstret. Foto: Facebook

Här är flygplatsflirten som alla snackar om

Publicerad

En kille såg en söt tjej just när planet skulle lyfta.

Då plockade han upp mobilen, fotograferade genom fönstret och efterlyste henne på Facebook.

Nästan 9000 delningar senare svarar hon på dejtförslaget.

Bilden spreds snabbt på Facebook. Kände någon igen tjejen?

Killens hoppfulla meddelande följde med. Han beskrev vilken flight det handlade om och gissade på tjejens ålder och namn. Viktoria, 25, kanske?

"Du var så söt att jag starkt funderade på att kliva av planet igen", skrev han. Därefter bjöd han in till "fika någon kväll".

Napp efter några timmar

Åtta timmar senare fick han ett namn på den mystiska tjejen. "Det där är min vän Hannah", skrev en person.

Hannah Vickers själv, som bor i Uppsala och är 22, fick snabbt nys om efterlysningen. Hon är smickrad.

Men någon dejt blir det inte.

– Jag har pojkvän sedan drygt två år. Men det är lite gulligt faktiskt, säger hon.

Delas friskt på Facebook

Inlägget har fått omkring 100 gilla-markeringar och delats uppemot 9000 gånger. I kommentarerna peppas killen och får tips på hur han ska leta vidare.

Hannah Vickers, som jobbar som lastare på Arlanda, har blivit torsdagens snackis. Flera medier har hört av sig. Själv tar hon det med ro.

Ska du höra av dig till killen?

– Jag vet inte. Jag kanske får skicka ett mejl till honom, säger Vickers.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag