Här är familjen Guillous motbevis: Till vänster: Ett diplomatpass som intygar att Charles Guillou är son till handelsattaché Lucien Guillou, som fick uppdraget på ambassaden i Helsingfors - efter andra världskriget slut. Han skulle inte fått det uppdraget om han stöttat den Hitlerlojala Vichyregimen, menar familjen Guillou. Höger: Intyg som ska bevisa att Charles Guillou jobbar för den fria franska delegationen.Här är familjen Guillous motbevis: Till vänster: Ett diplomatpass som intygar att Charles Guillou är son till handelsattaché Lucien Guillou, som fick uppdraget på ambassaden i Helsingfors - efter andra världskriget slut. Han skulle inte fått det uppdraget om han stöttat den Hitlerlojala Vichyregimen, menar familjen Guillou. Höger: Intyg som ska bevisa att Charles Guillou jobbar för den fria franska delegationen.
Här är familjen Guillous motbevis:
Till vänster: Ett diplomatpass som intygar att Charles Guillou är son till handelsattaché Lucien Guillou, som fick uppdraget på ambassaden i Helsingfors - efter andra världskriget slut. Han skulle inte fått det uppdraget om han stöttat den Hitlerlojala Vichyregimen, menar familjen Guillou.
Höger: Intyg som ska bevisa att Charles Guillou jobbar för den fria franska delegationen.
Det är militärpasset som pappa Charles Guillou fick när han i London anslöt till de fria franska styrkorna.Det är militärpasset som pappa Charles Guillou fick när han i London anslöt till de fria franska styrkorna.
Det är militärpasset som pappa Charles Guillou fick när han i London anslöt till de fria franska styrkorna.
Jan Guillou anklagas i en ny bok för att ljuga. När Expressen träffar Guillou i Sydafrika går han direkt till motangrepp. Foto: Richard AtkinsonJan Guillou anklagas i en ny bok för att ljuga. När Expressen träffar Guillou i Sydafrika går han direkt till motangrepp. Foto: Richard Atkinson
Jan Guillou anklagas i en ny bok för att ljuga. När Expressen träffar Guillou i Sydafrika går han direkt till motangrepp. Foto: Richard Atkinson
Charles Guillou, i basker, längst till vänster när han var stationerad i Audrieu i norra Frankrike i augusti 1945.Charles Guillou, i basker, längst till vänster när han var stationerad i Audrieu i norra Frankrike i augusti 1945.
Charles Guillou, i basker, längst till vänster när han var stationerad i Audrieu i norra Frankrike i augusti 1945.

Här är familjen Guillous motbevis

Publicerad

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag