Magdalena Graaf. Foto: OLLE SPORRONG
Magdalena Graaf. Foto: OLLE SPORRONG

Här är Expressens krönikörer i sommar

Publicerad
Uppdaterad
Nu är det dags!
Här är Expressens sommarkrönikörer,
Thomas Bodström, Magdalena Graaf och Magnus Uggla är några av skribenterna som jobbar för Expressen när du har semester.
Bland årets kolumnister hittar man alltså bland andra två tunga deckarförfattare och en av våra mest folkkära popstjärnor.
- Det är lite av en dröm för mig att få skriva krönikor, säger Thomas Bodström.
Han gav nyligen ut sin första deckarroman. Nu debuterar han även som Expressenskribent, när dina vanliga favoritkrönikörer har semester.
- Jag ska skriva i nuet. Men jag kan lova att det inte blir om partipolitik. Det ska vara lite mer lättsamt och roligt, säger han.

Skriver om familjen

I sommar kan vi även vänta oss inblickar i familjen Graafs vardagsliv.
Leif GW Persson. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM - Som trebarnsmamma kretsar mycket kring jobb och familj. Men jag vill inte att det ska bli för mycket fokus på mina barn i krönikorna, säger Magdalena Graaf.
Andra namn i sommarspalterna är Leif GW Persson och Leo Lagercrantz, välkända ansikten för Expressens läsare sedan tidigare.
Vem jokern i leken är? Håll ut. På måndag avslöjas vem som har röstats fram som läsarnas egen krönikör.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag