Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är Estelles nya semesterparadis

DRÖMBYGGET. Till sommaren kan Daniel, Victoria och Estelle svalka sig i den nya poolen på Öland. Foto: Suvad Mrkonjic
Kanske kommer Estelle att lära sig simma i poolen på Öland? Foto: Suvad Mrkonjic

ÖLAND. Här är Victorias och Daniels nya drömbygge: En stor utomhuspool - rakt utanför dörrarna till sommarparadiset på Öland.

Vid Villa Skönviken på Solliden uppförs nu det som ska bli familjens och prinsessan Estelles nöje i sommar och här kan de bada med hela Kalmarsund framför sig.

– Om den är gjuten och har mosaik kan den kosta över en miljon kronor, säger poolexperten Magnus Holgersson på Folkpool.

Kungafamiljens sommarparadis

Villa Skönviken

Victorias och Daniels sommarställe är värt kring tio miljoner kronor, enligt stjärnornas arkitekt Abelardo Gonzalez. Drottning Silvia har tidigare berättat att hon tycker det är ett "väl genomarbetat och genomtänkt hus som har allt du kan kräva, allt från rymd till att det är oerhört funktionellt."

Det finns tre eldstäder i Villa Skönviken. Invigningen av huset ägde rum på Victorias födelsedag, den 14 juli, 2013. Huset har finansierats av privata medel och är ett privat objekt. Stilen på huset är modern och futurisk. Alla ritningar till huset är hemlighetsstämplade hos kommunen.

Solliden

Solliden är kungafamiljens svenska sommarresidens. Den slottsliknande villan färdigställdes 1906 och är belägen på Öland nära Borgholms slottsruin.

När Gustaf V dog 1950 ärvde vår nuvarande kung bostaden, men huset disponerades till en början av hans mamma prinsessan Sibylla.

Solliden har genom åren varit ett sommarparadis för Victoria, Madeleine och Carl Philip.

Båthuset

Den 100 kvadratmeter stora byggnaden vid Kalmarsunds strand är den givna platsen för kungafamiljens privata middagar och fester.

Det är numera kronprinsessan Victorias och prins Daniels fristad och oas i Sverige:

Villa Skönviken på Solliden på Öland. Med bara ett par hundra meter till havet och Kalmarsund ligger det 328 kvadratmeter stora enplanshuset, gjort på material från bygden, och nu håller Victoria och Daniel på att slutföra ett annat byggprojekt:

En stor utomhuspool.

När huset byggdes 2013 av lokala öländska hantverkare inne på Sollidens slottsområde på 90 hektar var det inte möjligt att samtidigt anlägga poolen - då hantverkarna är tvungna att avvakta grundvattnet kring huset för att poolen inte ska spricka när tjälen kommer i marken.

Kostar minst 350000

Efter grävarbete är poolen på plats och av Expressens nytagna bilder framgår att den ska ligga rakt utanför dörrarna till Villa Skönviken. Victoria, Daniel och Estelle kommer bara ha ett fåtal steg från huset fram till den svalkande poolen.

– Den ser ut att vara fyra gånger tio meter. Den vanligaste poolen vi säljer är på fyra gånger åtta meter, berättar Magnus Holgersson på Folkpool.

– Victorias och Daniels pool kostar minst 350 000 kronor, men kan gå på över en miljon kronor om den är gjuten och har mosaik. Jag är glad att se att de väljer att förverkliga sin dröm, fortsätter han.

Fantastisk utsikt

Från poolen är det en fantastisk utsikt mot Kalmarsund och arbetet är nu i slutfasen. Poolens grundram är klar och hantverkarna fyller nu makadam, grus, kring poolen för att säkerställa att tjälen inte når fram under vintern och riskerar att göra sprickor i poolramen.

Under poolen har också ett modernt reningsverk anlagts och rengöringen av vattnet ska ske per automatik.

Prinsessan Estelle som nyligen fyllde tre år har nu i sommar alla möjligheter att träna på att lära sig simma när familjens nya sommarnöje ska invigas.

Expressen har sökt hovets Margareta Thorgren för en kommentar:

– Detta är inget som kronprinsessparet kommenterar, säger hon.