Under fredagen beslutade en domare att Strauss-Kahn skulle släppas mot en borgen på en miljon dollar. Foto: Jessica Rinaldi
Under fredagen beslutade en domare att Strauss-Kahn skulle släppas mot en borgen på en miljon dollar. Foto: Jessica Rinaldi

Här är Dominique Strauss-Kahns nya hem

Publicerad
Uppdaterad
Dominique Strauss-Kahn har lämnat det ökanda häktet på Rikers island.
Efter att den franske toppolitikern och förre IMF-chefen släppts mot borgen ska han nu sitta i husarrest i en lägenhet på södra Manhattan.
- Han är här, säger en poliskälla till AFP.
Internationella valutafondens förre chef Dominique Strauss-Kahn misstänks för våldtäktsförsök på en städerska på lyxiga Sofitel hotel i New York, USA. Under dramatiska former greps han av polisen när han försökte borda ett plan från landet.

Grannarna klagade

Under fredagen beslutade en domare att Strauss-Kahn skulle släppas mot en borgen på en miljon dollar. Senare under dagen kom Strauss-Kahn till adressen i New Yorks Financial district. Först var tanken att den franske toppolitikern skulle bo i en lägenhet som hyrs av hans hustru. Men efter att grannarna klagat övergavs den planen.

Lyxiga lägenheter

Huset som ligger nära New Yorks Ground Zero är av den lyxigare sorten och nyrenoverat, med en stor terrass på taket där boende kan grilla.
Tvårumslägenheter hyrs ut för 4 250 dollar i månaden, enligt AP. Men livet för Strauss-Kahn i New York kommer inte bli lyxigt. Han ska sitta i husarrest i lägenheten som bevakas av beväpnade vakter och han ska även bära en fotboja och kameraövervakas. Utegångsförbud råder mellan tio på kvällen och sex på morgonen, och förre IMF-chefen får bara gå ut för att träffa sina jurister, inställa sig i domstolen, besöka läkare eller delta i gudstjänst, uppger TT.

"En tillfällig lösning"

Dominique Strauss-Kahn nekar till anklagelserna och rättegången väntas pågå länge.
- Detta är en tillfällig lösning, ett par dagar. Under tiden ska man försöka hitta en passande bostad, säger domaren Michael Obus.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag