Här är dockan som fått föräldrar att gå i taket

Här är amningsdockan som fått föräldrar att gå i taket.

Lagom till julklappshandeln marknadsför spanska Berjuan Toys dockan som designats för att ammas av barn.

Den kontroversiella amningsdockan kommer i sex varianter, inklusive den blåklädde pojkbebisen Cameron och den rosaklädda flickbebisen Savannah. Tillverkaren Berjuan Toys vänder sig uttryckligen till flickor så unga som två år. Förutom dockan medföljer en slags bröstlapp med fastsydda "bröstvårtor" som flickorna kan fästa på överkroppen. När barnet sedan för dockan till sig för att amma ger den ifrån sig sugljud, framtaget att låta så bebislikt som möjligt. Till konsumentens hjälp har Berjuan Toys tagit fram en uppseendeväckande instruktionsvideo.

instruktionsvideo

Om barnet låter bli att amma har dockan programmerats till att börja gråta, skriver Daily Mail. Daily Mail

Upprörda föräldrar går nu till angrepp mot den så kallade "Breast Milk Baby"-dockan och anklagar tillverkaren för att sexualisera leksaker för barn.

Inte nog med att Berjuan Toy tagit fram en docka avsedd för att flickor från två år bokstavligen ska leka vuxna kvinnor - dessutom tillskrivs flick- och pojkbebisen stereotypa egenskaper. Savannah är enligt produktbeskrivningen "lite tetig när det är läggdags men blir snart redo att gosa" medan Cameron beskrivs som "busig, alltid på språng och en uppmärksamhetsälskare".

Dockan, som kommer att säljas för 60 pund lagom till julhandeln, marknadsförs såhär på tillverkarens hemsida:

"Bröstmjölkbebisen låter unga flickor uttrycka sin kärlek och ömhet på det mest naturliga sättet som finns, precis som deras mammor!"

Berjuan Toys talesperson Dennis Lewis är oförstående över kritiken och förvarar i stället produkten i ett uttalande till Daily Mail.

– Vi har fått massor av stöd från amningsorganisationer såväl som mammor och utbildningspersonal, säger han till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.