Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är den vattentäta planen för Iphone 7

Kan detaljer om nästa Iphone vara avslöjade?
Foto: Paul Sakuma

Nu kan en av nästa Iphones funktioner vara avslöjad.

Apple har nämligen fått ett patent som gör telefonen vattentät.

Teknikjätten ansökte om patentet efter att Samsung släppte sin vattenresistenta telefon, enligt Daily Mail.

Redan för ett år sedan ansökte Apple om patent på en lösning som ska göra telefoner vattentäta. Patentet har nu beviljats, och kan bli en del av nästa Iphone, skriver Daily Mail. Patentet söktes då vattentäta Galaxy S5 lanserades i fjol.

Lösningen ska göra telefonens insida vattenresistent eftersom skyddsfodral inte gör nog för att skydda mot vatten. Enligt patentet ska detta lösas med en "hydrofob" beläggning som skyddar komponenter i telefonen. Denna ska rent tekniskt tillämpas via en plasmaassisterad förångningsmekanism. Samsung använder en beläggning som skyddar telefonen, och inte individuella komponenter som i Apples patent.

I sin ansökan skrev Apple:

"Människor som förlitar sig till elektroniska enheter tenderar att bär dem med sig till platser där de kan skadas. En typ av skada som kan förstöra en elektronisk enhet är vattenskada."

Vidare menar företaget att problematiken med ett telefonskal är att telefonen kräver öppningar för exempelvis uttag för laddare och hörlurar.

Det är däremot ännu oklart om Iphone 7 kommer att ha den vattentäta funktionen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.