Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är den nya hyllningen till ihjälskjutne Eric, 20

Eric Torells öde har berört många de senaste veckorna. Foto: PRIVAT
Eric, 20, sköts till döds av polis. Mamma Katarina Söderberg och syster på bilden. Foto: Elin Ingvarson

Eric Torell är död.

Men hans minne lever vidare.

Nu hyllas 20-åringen på en vägg i södra Stockholm – där hans porträtt förevigats i graffiti, till texten ”Glöm inte vad som hände Eric Torell”.

Nyheten om Eric Torells död har uppmärksammats världen över, och sorgen efter 20-åringen har varit stor – efter att han den 2 augusti sköts till döds av polis.

Tidigare har Expressen skrivit om hyllningen till Eric, då en motorcykelkortege körde från mamma Katarina Söderbergs hem i Skarpnäck, in till Vasastan där Eric blev skjuten. 

– Det känns helt fantastiskt, sade Katarina Söderberg till Expressen då.

Nu uppmärksammas ett konstverk i Eric Torells ära i sociala medier, ett graffitiporträtt av 20-åringen, med texten: ”Glöm inte vad som hände Eric Torell”.

”Glöm inte vad som hände Eric Torell”, står skrivit på porträttet vid Snösätra i södra Stockholm.Foto: PRIVAT

Fotade på promenaden

Författaren och folkhögskoleläraren Anna Suvanna Davidsson, 37, som bor i Rågsved, nära Snösätra, fotade konstverket när hon var ute och promenerade.

Hon berättar att hon blev tagen när hon såg bilden.

Anna Suvanna Davidsson, 37, är författare och en populär profil på Instagram, där hon först lade upp bilden på konstverket.Foto: JENNY BRANDT

– Det är så lätt att läsa saker som händer i medierna. Att sen plötsligt få en bild på den här människan som blev bragd om livet i mitt närområde, då blir det helt plötsligt så mycket mer påtagligt, säger hon och fortsätter:

– Jag har en tendens att avskärma mig från informationssamhället – men när man ställs öga mot öga framför detta konstverk blir det starkt. Jag lade inte upp den bilden för att skapa debatt eller få sympatier, bilden blev så stark då jag bara läst om Eric innan. Jag kom mycket närmare nu.

Mamma Katarina Söderberg tillsammans med Erics syster.Foto: ELIN INGVARSON

”Den är helt fantastisk!”

När Eric Torells mamma Katarina Söderberg får se målningen blir hon glad.

– Jag tycker den är helt fantastisk! Otroligt lik Eric. Starka vackra färger, tankvärda ord och fina detaljer. Måste vara målad av ett proffs helt enkelt!

Enligt Instagramkontot Betongliv är konstnären till verket ”Hop Louie”, en högt ansedd graffitikonstnär i Sverige, vilket han själv bekräftar i kommentarsfältet.

Målningen sitter på en vägg på Snösätragränd i Snösätra upplagsområde, som sedan 2014 är ett centrum för graffiti och gatukonst, där fastighetsägarna tillåter gatukonsten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.