Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är den första bilden på nya prinsen

Foto: KUNGAHUSETS INSTAGRAM
Foto: Kungahuset

Här är första bilden på prins Carl Philips och prinsessan Sofias son.

Familjen är nu hemma på Drottningholms slott och har publicerat en bild där det nyfödda barnet tittar fram bakom en filt.

– De mår bra och är väldigt glada, säger Margareta Thorgren, Hovets informationschef.

 

LÄS MER: Nya prinsen ska heta Alexander

På tisdagskvällen födde prinsessan Sofia en son och det var en tagen pappa, prins Carl Philip, som gav beskedet några timmar efter förlossningen.

– Vi har fått ett litet barn i dag, som nedkom 18.28. Det vägde 3595 gram och var 49 centimeter lång, sa prins Carl Philip.

Och mindre än ett dygn efter förlossningen är hela familjen hemma på Drottningholms slott. På Instagram har prinsfamiljen publicerat en bild, där den nyfödde prinsen syns sovande i babyskyddet.

"De mår bra"

Och till skillnad från det första familjefotot efter att prins Oscar fötts, syns faktiskt den nyfödda kika fram lite bakom filten.

"Så fint att få se en lite skymt av lillprinsen", kommenterar en av många instagram-användare som gratulerat paret.

– Bilden är tagen på sjukhuset. Precis innan prinsparet lämnade sjukhuset, berättar Margareta Thorgren, informationschef på Hovet.

Hur mår familjen?

– De mår bra och är väldigt glada, säger hon.

"Stor händelse"

Något namn på den nyfödde prinsen är inte offentliggjort än. "Det ska vara lite hokuspokus", som kungen konstaterade efter sitt besök på Danderyds sjukhus tidigare under onsdagen.

Prisessan Sofia kommer nu vara föräldraledig, och prins Carl Philip har ett fåtal programpunkter som måste klaras av först.

– Nu hoppas prinsparet att de får vara i lugn och ro. Det är en stor händelse för dem och de ska vara tillsammans ett tag framöver, säger Margareta Thorgen.

Stickad filt

På bilden ligger den nyfödda prinsen under en stickad filt. Barnklädesexperten Johanna Engberg tycker att det ser ut som att det är en kabelstickad filt från butiken Floralin som ligger i varuhuset NK i Stockholm. Hon menar att det ser ut att vara en filt från deras eget märke som heter "Doris".

– Stickningen ser ju exakt likadan ut. Och alla på Östermalm handlar en filt därifrån, man äger en eller två sådana filtar alltid per barn. Så därför känns det som att det borde vara den, säger hon.

Hon berättar att det går att få barnets namn broderat på filten.

– Fast nu kan ju inte de ha hunnit brodera in namn, säger hon.

Prinsen har också på sig vad som ser ut som en vit mössa.

– Vitt brukar betyda att man inte tittat efter kön innan, säger Johanna Engberg och fortsätter:

– Här ser vi två lyckliga föräldrar som jag är fullt övertygad lägger störst fokus på bebisen och all kärlek till denna underbara prins. Deras klädprio är att kläderna ska vara mjuka och sköna för bebisen. Det ska bli väldigt spännande och se om de kommer klä prinsen i klassiska plagg eller den mer coola stilen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.