Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är demokraterna som hoppas slå Trump

Elizabeth Warren. Foto: JUSTIN WAN / AP / TT NYHETSBYRÅN
Kamala Harris. Foto: MANUEL BALCE CENETA / AP / TT NYHETSBYRÅN
Kirsten Gillibrand. Foto: MARY ALTAFFER / AP / TT NYHETSBYRÅN
Tulsi Gabbard. Foto: MARCO GARCIA / AP / TT NYHETSBYRÅN
Julian Castro. Foto: MARY SCHWALM / AP / TT NYHETSBYRÅN
Richard Ojeda. Foto: JOHN RABY / AP / TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

Nästa slag om Vita huset har redan börjat.

Åtta demokrater har redan meddelat att de tänker ställa upp i valet 2020 – och skaran väntas växa. 

Här är kandidaterna som hoppas slå Donald Trump.

Donald Trump har två år kvar av sin mandatperiod. Men kampen om Vita huset 2020 är redan i gång. 

När Trump valdes till president 2016 hade han slagit ut 16 republikanska motståndare – ett rekordstort antal. 

Nästa år kan det bli demokraterna som trängs. Hittills har åtta stycken kungjort att de ställer upp i nästa val. 

Ett 20-tal andra har gett tecken på att de är sugna på att ge sin i matchen, inklusive namnkunniga demokrater som Joe Biden, före detta vicepresident, Bernie Sanders, oberoende senator från Vermont och kandidat under valet 2016, och Beto O'Rourke, före detta kongressledamot från Texas. 

Hittills har ingen republikan utom Trump tillkännagett att de tänker ge sig in i 2020-kampanjen.

Demokraterna som ställer upp i valet 2020

Kamala Harris

Den 54-åriga senatorn från Kalifornien har blivit uppmärksammad för hennes tuffa utfrågningar av de personer som Donald Trump nominerat till olika ministerposter. 

Elizabeth Warren

Innan hon valdes till senaten var hon professor i juridik vid Harvarduniversitetet i hemstaten Massachusetts – 69-åringen fick kritik förra året efter att hon offentliggjorde ett DNA-test för att bevisa att hon har anor från USA:s ursprungsbefolkning. Den 9 februari kom det officiellt beskedet att hon ställer upp so kandidat. 

Tulsi Gabbard

Yngsta kandidaten hittills – 37-åringen är kongressledamot från Hawaii och veteran från Irakkriget. Hon är engagerad i utrikesfrågor och har uppmärksammats för att hon 2017 hade ett möte med Syriens president Bashar al-Assad.

Kirsten Gillibrand

Gillibrand, 52, är ansedd som en av de mer progressiva av demokraterna i senaten – hon har gjort jämställdhet till en av sina hjärtefrågor. 

Julián Castro

Castro, 44, från Texas, var bostadsminister under Barack Obama mellan 2014 och 2017 – han har ansetts som ett demokratiskt stjärnskott, och höll öppningsanförande under demokraternas partikonvent 2012. 

John Delaney

I juli 2017 lämnade 55-åringen kongressen, där han representerat Maryland sedan 2012, för att påbörja sin presidentkampanj. Har allmän rätt till sjukvård som en av sina hjärtefrågor. 

Richard Ojeda

Ojeda, 48, försökte förra året ta sig in i kongressen för West Virginias räkning, men misslyckades. Nästa mål är att bli president. Han har fokuserat på arbetarfrågor och engagerat sig i en lärarstrejk i West Virginia. 

Andrew Yang

Entreprenör från New York som har teknikfrågor närmast om hjärtat. 44-åringen har föreslagit införandet av en medborgarlön på 1 000 dollar i månaden, som ska finansieras via en skatt på de företag som tjänar mest på automatiseringen av arbetskraft. 

Pete Buttigieg

37-årig borgmästare i South Bend i Indiana. Säger sig representera millenial-generationen, som vuxit upp i skuggan av elfte september-attackerna, kriget mot terrorn, och finanskrisen 2008. Buttigieg är öppet homosexuell och en veteran från Afghanistan-kriget. 

Cory Booker

Senatorn från New Jersey har varit en frispråkig kritiker till Donald Trump. Booker föddes i staden Washington D.C. och har bakgrund som jurist. Under sin politiska karriär har 49-åringen varit mycket synlig på sociala medier som Twitter och de senaste åren har han ideologiskt rört sig vänsterut. 

Amy Klobuchar

Minnesota-senatorn Amy Klobuchar, 58, är populär i flera områden där Trump vann i valet 2016 – hon hoppas kunna vinna tillbaka väljare i Mellanvästern som vanligtvis röstar demokratiskt men som övergav partiet för Trump förra valet.