Här är de nominerade till Selmapriset

Publicerad

Selmapriset har kallats för en "lillasyster till Augustpriset".

Nu har tio böcker nominerats till årets pris.

Här är de nominerade.

Författare med egenutgivna böcker, oavsett förlag, under 2017 har varit välkomna att delta i tävlingen. 

”Selmapriset instiftades 2014 som Sveriges första stora pris för egenutgivna böcker och det blev genast omtalat. Målet var att belöna bästa egenutgivna bok och samtidigt öka intresset för egenutgivna böcker bland allmänheten och media”, skriver förlaget Vulkan som med ljudboksförlaget Word Audio Publishing och ljud- och e-boksförlaget Nextory delar ut priset.

Några av årets nominerade är "Syner" av Cristofer Eriksson, "Hanteras varsamt" av Katarina Vikström, "Du får väl säga som det är" av Christina Renlund och "Zahra i norrskenslandet" av Anna-Karin Olofson.

De andra är "Sara" av Mats Lundgren, "Hejdå tonårsångest" av Louise Halvardsson, "Längtans vals" av Barbro Blomberg, "Skärselden" av Karl Eidem, "Emma, skriet från skogen" av Christian Gripenvik och "Det vita snäckskalet" av Björn Solum.

Prissumman är på 20 000 kronor och och vinnaren offentliggörs den 27 april, skriver TT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag