Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är de nominerade till Selmapriset

Selmapriset har kallats för en "lillasyster till Augustpriset".

Nu har tio böcker nominerats till årets pris.

Här är de nominerade.

Författare med egenutgivna böcker, oavsett förlag, under 2017 har varit välkomna att delta i tävlingen. 

”Selmapriset instiftades 2014 som Sveriges första stora pris för egenutgivna böcker och det blev genast omtalat. Målet var att belöna bästa egenutgivna bok och samtidigt öka intresset för egenutgivna böcker bland allmänheten och media”, skriver förlaget Vulkan som med ljudboksförlaget Word Audio Publishing och ljud- och e-boksförlaget Nextory delar ut priset.

Några av årets nominerade är "Syner" av Cristofer Eriksson, "Hanteras varsamt" av Katarina Vikström, "Du får väl säga som det är" av Christina Renlund och "Zahra i norrskenslandet" av Anna-Karin Olofson.

De andra är "Sara" av Mats Lundgren, "Hejdå tonårsångest" av Louise Halvardsson, "Längtans vals" av Barbro Blomberg, "Skärselden" av Karl Eidem, "Emma, skriet från skogen" av Christian Gripenvik och "Det vita snäckskalet" av Björn Solum.

Prissumman är på 20 000 kronor och och vinnaren offentliggörs den 27 april, skriver TT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.