Här är de mäktigaste politikbloggarna

Publicerad
Uppdaterad
Tre bloggare svarar på tre frågor:
1. Vad är det som driver dig?
2. Varför behövs din blogg?
3. Hur påverkar du svensk politik?
Henrik Alexandersson, nyliberal profil, henrik-alexandersson.se:
1. Det är närmast en journalistisk drivkraft, att hitta och peka på saker som jag tycker är viktiga, men som politiker och vanliga medier inte uppmärksammar.
2. För att den avslöjar många saker som annars inte hade kommit fram, och att den behövs som en del i det här gigantiska grupparbetet som den politiska bloggosfären är. 3. Genom att skriva om saker som annars inte hade kommit fram. Och ännu mer när det handlar om EU, för där finns det mycket som inte kommer fram i vanliga medier.

Mark Klamberg, doktorand i folkrätt, klamberg.blogspot.com:

1. Det som driver mig är att sprida information och opinionsbilda kring FRA-lagen. Det är den frågan där jag känner att jag möter ett intresse.
2. Jag tillför ny information och kunskap genom att jag är forskare. Så jag bloggar på samma sätt som jag jobbar på universitetet, och anger källor och referenser.
3. Makthavare förhåller sig till min blogg. När jag träffade Säpos förre chef och presenterade mig sade han: "Aha, du är doktoranden som bloggar". Och Mikael Odenberg har kommenterat på min blogg.

Emma Marie Andersson, privatperson (medlem i piratpartiet), opassande.se:

1. En vilja att påverka i frågor som inte finns representerade parlamentariskt, som fildelning, personlig integritet och privatlivsfrågor.
2. Min blogg behövs varken mer eller mindre än någon annan blogg. Den har ett värde för mig, men bloggen är bara ett verktyg för vad jag gör.
3.  Jag försöker vara folkbildande och leda hästarna till vattnet, men jag kan inte tvinga dem att dricka.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag