MARSMÄNNISKA? Här är bilderna som får vetenskapsmännen på Nasa att grubbla på om det finns liv på Mars. Foto: Barcroft Media
MARSMÄNNISKA? Här är bilderna som får vetenskapsmännen på Nasa att grubbla på om det finns liv på Mars. Foto: Barcroft Media

Här är bilderna som kan avslöja liv på Mars

Publicerad
Uppdaterad
Finns det liv i rymden? Döm själv.
Här är bilderna som får vetenskapsmännen på Nasa att grubbla.
Bilder med något som ser ut som en människa - på Mars.
De två rymdbilarna Spirit och Opportunity skickades till Mars för drygt fyra år sedan.
Sexhjulingarna skulle leta efter rester av vatten, som kunde vara beviset för att det en gång i tiden har funnits liv på Mars, samtidigt som de skickade hem foton av planeten.
Men nu har ett av fotona väckt frågan om man faktiskt hittat en livs levande marsmänniska.
Fotot, som är taget i slutet av 2007 av Spirit, föreställer någonting människolikt som ser ut att sträcka ut en arm.
Forskarna på Nasa är förbryllade och har inte kunnat förklara vad det egentligen är på bilden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag