Årets kvinnor

Här är årets kvinnor

Publicerad

Nu startar vi nedräkningen av årets 100-lista "Årets kvinnor". Följ nedräkningen från plats 100 till plats 1 här på Expressen.se. Klockan 11:00 den 8:e mars avslöjar vi nummer ett på listan.

Vi har nominerat namnen till årets 100-lista:


Frida Boisen, GT:s chefredaktör
Maria Brander, nöjeskrönikör
Anna Bäsén, hälsokrönikör
Emma Danielsson, modekrönikör
Anna Friberg, TV-krönikör
Lotta Gröning, nyhetskrönikör
Cecilia Hagen, krönikör
Bella Levy, nöjeschef
Ann-Charlotte Marteus, ledarskribent
Maria Näslund, krönikör
Karin Olsson, kulturchef
Johanna Reimers, sportkrönikör
Malin Roos, nöjeskrönikör
Maria Rydhagen, nyhetskrönikör
Linda Skugge, krönikör
Britta Svensson, krönikör

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag